Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Po zainstalowaniu wczoraj systemu, poustawianiu wszystkiego wilokrotnych restartach wylaczylem kompa.
Dzis przy odpaleniu zatrzymuje się na :
Starting MTA : Starting OpenBSD Secure shell server : sshd
exim4
i stoi , probowalem restetowac zrobic recovery ( nie przeszlo do konca) w czym moze byc problem czy bedzie mnie czekac instalacja od poczatku ?
z tego co pokazuje to tak ja bylby problem z sshd, ale tam zmienialem tylko port do laczenia i wszystko dzialalo.
Prosze o podpowiedz.
Pozdrawiam
A napisałbyś, jaki system? nazwa, wersja i architektura.
Przepraszam system Debian 6.0.6 , architektura i386
Spróbuj tak jak tutaj: http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=205393#p205393, tylko zamiast nfs-common jak tam daj to co u Ciebie wisi.
A co do recovery, to jesteś pewien, że nie działa prawidłowo? On standardowo się zatrzymuje i prosi o hasło roota o ile mnie pamięć nie myli.
No wlasnie nie prosil o haslo poprostu tez zwisl.
Zrobilem wedlug twojego linka i wysypalo nastepnym bledem. Jednak robie instalacje na nowo.
Po ustawieniu wszystkiego zrobie beckup Hd clonem bo to system na pendrive wiec powinno dac sie zrobic bez problemu.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Strony: 1