Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Użytkownik

Witam!
Dodałem do górnego paska aplet programy, ale widoczne programy są bez ikonek.
Jak dodać przed nazwami programów ikony?
Dziękuje za pomoc.

Kierowca Bombowca

Doinstaluj jakiś program do edycji menu. W Arch Linux używam do tego lxmed - > http://sourceforge.net/projects/lxmed/ (musisz go sobie skompilować). Bardzo wygodny programik.
Edit: Moja wina, chyba ślepnę albo z samego rana nie kontaktuję :D Ten program co zaproponowałem, służy do edycji menu i np. zmiany ikon, nazw, ukrywania programów.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2013-01-09 09:03:30)

Użytkownik

Programy>Ustawienia>Wygląd>(zakładka)Ustawienia>Menu i Przyciski > zaznacz ptaszek "Ikony w menu"

Użytkownik

Do Rafcio6179:
To działa, ale tylko na dolnym pasku. Na górnym nic się nie zmienia.

Użytkownik

klik PPM na aplet Programy>właściwości> zaznacz ptaszek ikony menu...

Użytkownik

Teraz działa. Dziękuje.
Jeszcze mam takie pytanie. Chcę dodać do górnego panelu (tak jak jest w gnome 2) aplet „System”. Dodałem już aplet „Programy”, „Miejsca”, ale apletu „System” nie widzę. Jak można go dodać?

Użytkownik

prosze napisał(-a):
Teraz działa. Dziękuje.
Jeszcze mam takie pytanie. Chcę dodać do górnego panelu (tak jak jest w gnome 2) aplet „System”. Dodałem już aplet „Programy”, „Miejsca”, ale apletu „System” nie widzę. Jak można go dodać?
...tutaj możesz np dodać aplet aktywator i ustawić wyświetlanie etykiety System , to samo otrzymasz dodając "miejsca" ze zmianą etykiety są to takie kosmetyczne zabiegi upodabniające do poczciwego panelu Gnome2 .

Użytkownik

Tak właśnie zrobiłem, że dodałem aplet „Miejsca”, a następnie jego nazwę zmieniłem na „System” . Tylko, że w „System” nadal wyświetlają się ikony z „Miejsca”, a ja chcę ikony z „System”.
Strony: 1