Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam takie zapytanie, posiadam debiana 7 wersja 32 bit. Środowisko graficzne xfce.
Zainstalowałem paczki .deb ze strony nomachie (producenta NX). Po instalacji dodałem użytkownika do systemu który automatycznie również przypisał się do NX-a. Ale tutaj pojawia się problem, gdy uruchomię NX i zacznę zarządzać zdalnym pulpitem i klikę na krzyżyk, to wtedy mnie się program pyta czy chce zabić sesje, rozłączyć się czy po prostu anulować. Klikam na disconnect i zauwżyłem, że sesja z którą się rozłączyłem nie działa w tle tylko przechodzi tak jakby w stan "wstrzymania" czekając aż znów się podłącze by kontynuować przerwaną pracę. Jak zrobić aby sesja z którą się rozłączam działała w tle?
Nie da się.
Jak się nie da jak się da. Normalnie to działało, tylko jak już dłużej podziała to robi się taki jakby "gub" i gdy kliknę na "disconnect" to wtedy system przechodzi w "hibernację" a ja nie chce żeby przechodził w "hibernację" tylko działał dalej.