Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2012-11-29 16:47:21

thomsson - Dyskutant

thomsson
Dyskutant

Logowanie na zwykłego użytkownika nie działa

Problem wygląda tak, jak próbuje się logować na zwykłego użytkownika, to po wpisaniu hasła i zatwierdzeniu pojawia mi się ponownie ekran logowania, gdy wpisuje root'a i passa roota system rusza ;/  Problem pojawił się jakiś czas temu, ale że nie miałem czasu się w niego zagłębiać, odstawiłem go do teraz, w każdym razie takie kwiatki zaczęły się pojawiać po hard resecie (spowodowanym rozładowaniem baterii w lapciaku), być może to mieć związek z masą wrzuconego na lapka syfu (troche przez eksperymenty go zaśmieciłem ;() w każdym razie chce go doprowadzić wreszcie do stanu używalności

z góry dziękuje i pozdrawiam

ilin napisał
"DUG to tez moja mała ojczyzna"

#2  2012-11-29 16:48:46

ArnVaker - Kapelusznik

ArnVaker
Kapelusznik

Re: Logowanie na zwykłego użytkownika nie działa

Sprawdź czy problem występuje również na nowym użytkowniku.

#3  2012-11-29 18:13:39

Minio - Użyszkodnik

Minio
Użyszkodnik
Serwis

Re: Logowanie na zwykłego użytkownika nie działa

Jaki menedżer logowania?
Jakie środowisko graficzne/menedżer okien? Czy problem występuje, jak wybierzesz inne (sprawdź na twm i icewm)?
Spróbuj również zalogować się na TTY (Ctrl+Alt+F[1-6]) i uruchomić X z wiersza poleceń. Co się dzieje? Czy na ekranie pojawia się jakiś komunikat o błędzie? Jaki?

Stopka forum