Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Poszukuje programu pocztowego z GUI, który obsłuży RSS, którego plik zbiorczy zawierający wszystkie wiadomości email oraz RSS, będę mógł przenosić pomiędzy różnymi komputerami.
W chwili obecnej duszę się z pakietem Office - z dużym naciskiem na duszę !
Faktycznie jest elastyczny, można przenosić plik PST pomiędzy różnymi wersjami Outlook'a - i wszystko działa.
Czegoś takiego właśnie szukam ..
ba10 napisał(-a):
Jest jeszcze rozwijany ?
Kiedyś używałem w środowisku MS, tworzył sporo różnych plików, ogólnie śmietnik ..
Coś takiego do przenoszenia pomiędzy stanowiskami niestety się nie nadaje ..
Outlook tworzy jeden plik PST, na czymś podobnym mi zależy ..
Ostatnio edytowany przez Debiye (2012-11-28 12:23:14)
Rozwijany jak najbardziej. Obecnie w wersji 17.0, analogicznie jak Firefox.
W temacie backup / przeniesienia to nie przeniesienie jednego pliku a folderu więc nie widzę w czym problem : link
http://www.pauljoyceuk.com/codex/2012/backing-up-mo … ird-on-linux/
Oczywiście czytałem wcześniej informacje na temat backup'u w TB.
Okazuje się, że nie zawsze chciało to działać jak powinno.
Pendrive był szyfrowany truecrypt'em - konfguracja TB wskazywała ścieżkę do katalogu, np:
X://katalog/z/plikami/tb
W większości przypadków zamiast katalogów pojawiały się krzaki, wiadomości RSS były w małej części albo zupełnie znikały..
Naturalnie pendrive był zamontowany w Truecryp'cie.
Książka email to również ciekawostka. Znikały zawsze wszystkie adresy email, co ciekawe utworzone wcześniej grupy odbiorców pozostawały -- ale puste :)
Takie doświadczenia miałem m TB, było to sporo czasu temu, zainstaluje najnowszą wersję być może wiele się zmieniło..
Ostatnio edytowany przez Debiye (2012-11-28 15:29:20)
Może jakimś cudem podpasuje ci Evolution? Ogólnie słabo się znam na super-hiper-klientach-poczty, ale Evolution szanuje :D (integracja z kalendarzem, czytnik RSS)
Fervi
fervi napisał(-a):
Może jakimś cudem podpasuje ci Evolution? Ogólnie słabo się znam na super-hiper-klientach-poczty, ale Evolution szanuje :D (integracja z kalendarzem, czytnik RSS)
Fervi
Pracuje na Evolution, jednak nie bardzo ogarniam sposób przetrzymywania treści przez ten program.
Elder napisał(-a):
Claws mail ?
Dzięki, instaluje i testuje ..