Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Cześć. Jaką książkę dla totalnie zielonego nieinformatyka polecacie, by otrzymał z niej jak najwięcej? W księgarni internetowej wpadły mi w oko te pozycje:
C#. Tworzenie aplikacji sieciowych. Gotowe projekty - 2012 - stron 312
C# PRAKTYCZNY KURS WYD II BR LIS MARCIN 2012 stron 416
oraz 2x droższa: C# od podszewki Wydanie II - Jon Skeet 2012 stron 632
i 3x droższa Visual Studio 2010 dla programistów C# stron 824
Wymieniać sensu nie ma chyba dalej. Tylko nie piszcie że w necie, lub jakimś edytorze sam wszystko doczytam.
Ja radzę to:
http://helion.pl/ksiazki/thinking-in-c-edycja-polsk … el,thicpp.htm
Wszelkie znaki na ziemi i w kosmosie (jakie widziałem ;)) wskazują, ze to jadna z najlepszych książek o C++.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-23 15:14:35)
Jacekalex rozróżniasz + od # ?
Dziś 24.11.2012 masz promocje na C# od podszewki .
Co do Visual studio dla programistów to na sam początek zbytnio się nie nadaje, no chyba że masz już jakieś podstawy w programowaniu, ewentualnie możesz mieć jako uzupełnienie do kursu np. tego kursu video, który dla mnie wydawał się ok i jest przeznaczony dla poczatkujących.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2012-11-24 10:58:54)
k4misiek napisał(-a):
Jacekalex rozróżniasz + od # ?
Rozróżniam, to był tylko czeski błąd. :D
iwo napisał(-a):
Cześć. Jaką książkę dla totalnie zielonego nieinformatyka polecacie, by otrzymał z niej jak najwięcej? W księgarni internetowej wpadły mi w oko te pozycje:
C#. Tworzenie aplikacji sieciowych. Gotowe projekty - 2012 - stron 312
C# PRAKTYCZNY KURS WYD II BR LIS MARCIN 2012 stron 416
oraz 2x droższa: C# od podszewki Wydanie II - Jon Skeet 2012 stron 632
i 3x droższa Visual Studio 2010 dla programistów C# stron 824
Wymieniać sensu nie ma chyba dalej. Tylko nie piszcie że w necie, lub jakimś edytorze sam wszystko doczytam.
Jakkolwiek mam drukowaną książkę do C# to prawie w ogóle z niej nie korzystałem, bo to po prostu niewygodne.
Bardzo dobre źródła informacji o języku, z których korzystałem kiedy musiałem nauczyć się C#:
Wprowadzenie do programu Visual C#
Visual C# Resources
ba10 napisał(-a):
Dziś 24.11.2012 masz promocje na C# od podszewki .
Niestety nie zdążyłem. Prowadzący polecił kilka i zalicytowałem jedną okazyjnie za 40zł nówkę z wysyłką: Język C#. Programowanie. Wydanie III
Autorzy: Anders Hejlsberg, Mads Torgersen, Scott Wiltamuth, Peter Golde, Data wydania: 02/2010, Stron: 784. Zobaczymy czy się nada.
Strony: 1