Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Czy jest możliwość zapisania jakie uprawnienia były w folderach plikach i podfolderach ?
Chodzi o to, że mam folder, ze strona www klienta. Klient zażyczył sobie dodanie opcji
chmod -R go+rw /test
. Informowałem go , że tak nie powinno być, bo wtedy jest zagrożenie dla serwera, ale się uparł. Czy jestem w stanie zgrać wcześniejsze ustawienia zanim tą szaloną opcję wykonam, i potem będę musiał to cofnąć ?
Folderów i plików jest ponad 1000 więc ręcznie, to mi zajmie rok. Wiem że można wycofać to opcją go-rw, ale niektóre pliki mają r więc stracą i strona przestanie funkcjonować.
Zakręciłem temat , ale może ktoś się doczyta w tym o co mi chodzi?
Pozdro
Redelek
ooo dzięki o to chodziło, troszkę zmodyfikuję, by zgrał mi folder www i będzie gitara zaraz przetestuję.
Dzięki dzięki serdeczne
Redelek
Kiedy na forum będzie można stawiać punkty za pomoc, strasznie to lubię z forum php :)))
Ostatnio edytowany przez redelek (2012-11-23 09:52:18)
redelek napisał(-a):
Kiedy na forum będzie można stawiać punkty za pomoc, strasznie to lubię z forum php :)))
Tu się browary stawia ewentualnie całe kszynki, zależnie od skali problemu. Punkty to w hipermarketach sobie można zbierać;]
OT
Ostatnio edytowany przez yantar (2012-11-23 12:27:02)
:)) Nie PIJE :)
Na Dugu standard, to 5,40 netto.
redelek napisał(-a):
:)) Nie PIJE :)
Zauważ, że ty to nie masz pić, tylko "stawiać" te browary ;) :) :D
Jacekalex napisał(-a):
Na Dugu standard, to 5,40 netto.
Dugolarów :)
lub 1 DUG (Dugolar)
wsopmne iż 1 DUG = właśnie 5.40+vat