Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Poszukuję gadżetu na pulpit. Taki podgląd zużycia procesora, pamięci, obciążenie sieci itp.
GScreenlets może? :)
Fervi
Ja mam Gdesklets - chodzi tak samo na Gnome, KDE i Xfce.
Jacekalex napisał(-a):
Gdesklets
Działają mi tylko gadżety typu zegar, kalendarz itp. Gadżety monitorujące nie :(
Yampress napisał(-a):
torsmo ? :D
conky jego następcą jest
oli napisał(-a):
Jacekalex napisał(-a):
Gdesklets
Działają mi tylko gadżety typu zegar, kalendarz itp. Gadżety monitorujące nie :(
Nie działają na czym, na Debianie?
U mnie mam jajo z Grsec, restrykcje na /proc i działa monitor sieci, dysku, i proca.
Może ściągnij jakąś inną paczkę gdesklets - to skrypty Pythona, *buntowe powinny pasować, z Sida też, albo ze źródeł.
Względnie, może nie pasuje im wersja pythona, w *buntach ostatnio miała być 3.x, na którym nie wszystko działa, 2.7 - na którym działa wszystko, trzeba zainstalować osobno.
W razie czego masz jeszcze (w Gnome) aplet monitora systemu, u mnie taki siedzi na pasku, i też działa, obok niego jeszcze sensors-applet, który pokazuje temperatury procka i grafy, ostatnio zdechło mu pokazywanie temperatury dysku, ale ponieważ dyzio jest na trasie wentylatora wlotowego, to jego temperatura nigdy nie była istotna ani groźna.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-11-22 00:07:41)
azhag napisał(-a):
Yampress napisał(-a):
torsmo ? :D
conky jego następcą jest
niemalże jak Yoda:)
Poczciwy gkrellm też da radę.
SuperKaramba – to też chyba coś w tym stylu (w sumie nigdy nie używałem) dla KDE.
ArnVaker napisał(-a):
SuperKaramba
Właśnie tego szukałem. Rewelacyjne są do wyboru :).