Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2012-11-12 08:20:58

vnu007dl - Użytkownik

vnu007dl
Użytkownik

Błąd importu bazy MySQL

Niedawno pisałem o problemie że usługodawca mi zablokował konto i utraciłem dane. Na szczęście moje groźby poskutkowały i odzyskałem dostęp do konta. Mam jednak problem z importem bazy danych. Na razie zanim znajdę nowy hosting chciałem skopiować bazę danych lokalnie przy pomocy Lampp. Niestety phpmyadmin nie może zaimportować mojej bazy danych i to nieważne czy importują ją spakowaną automatycznie przez backup na serwerze, czy ta którą ręcznie sam exportowałem, za każdym razem wyskakuje mi taki sam błąd:

Kod:

Zapytanie SQL: 

--
-- Database: `a6059511_blog`
--
-- --------------------------------------------------------
--
-- Table structure for table `wp_`
--
DROP TABLE IF EXISTS `wp_` ;

MySQL zwrócił komunikat:  
 #1046 - No database selected

Co robię nie tak? Baza danych raczej nie powinna być uszkodzona bo strona działa, muszę mieć jakiś trywialny błąd przy importowaniu tej bazy.

#2  2012-11-12 16:53:02

djjanek - Użytkownik

djjanek
Użytkownik
Serwis

Re: Błąd importu bazy MySQL

No database selected - nie wybrano bazy

Wybierz baze i wtedy importuj lub dopisz wybór bazy do jakiej ma iść import w pliku.

Podpowiedź: SET naza_bazy;

#3  2012-11-12 21:16:11

vnu007dl - Użytkownik

vnu007dl
Użytkownik

Nie rozumiem, jak to nie wybrano bazy? Przecież klikam na rozwijaną listę i tam wyszukuję na dysku plik bazy danych i go importuje, to jakim cudem nie wybrano bazy danych? Czy ja jakoś źle to rozumiem?

#4  2012-11-13 08:53:20

djjanek - Użytkownik

djjanek
Użytkownik
Serwis

A co ma wybór pliku z wyborem bazy?

Jak w pliku nie masz wpisane do jakiej bazy ma iść i sam nie wskażesz do jakiej bazy ma iść to w dalszym ciągu nie wybrano bazy.

Jak dalej nie rozumiesz po polecam podstawy MySQL, a dokładnie spróbuj połączyć się z bazą i zrobić kilka zapytań na konkretnej jakiejś bazie.

#5  2012-11-13 08:59:53

vnu007dl - Użytkownik

vnu007dl
Użytkownik

Ok już sobie poradziłem

Stopka forum