Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Otóż wydawało mi się że usunąłem usługę Cups z mojego komputera, ale "dowala" się ciągle jakieś powiadomienie na pasku gnome..
Nie wiem co zrobić aby całkowicie te usługę usunąć i aby te powiadomienie zniknęło.
Poniżej screeny z tej sytuacji:
http://dl.dropbox.com/u/6083647/zrzut_ekranu-1.png
Dodam że usługi już nie mam w systemie, tylko czemu takie coś mi się w aktualizacjach wyświetla??
Ostatnio edytowany przez sqrtek (2012-10-22 19:52:24)
dpkg -l |grep cups
ii cups-bsd 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - BSD commands ii cups-client 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - client programs (SysV) ii cups-common 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - common files rc cups-driver-gutenprint 5.2.6-1 printer drivers for CUPS ii cups-pk-helper 0.1.0-2 PolicyKit helper to configure cups with fine-grained privileges ii cups-ppdc 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - PPD manipulation utilities ii libcups2 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Core library rc libcupscgi1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - CGI library rc libcupsdriver1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Driver library ii libcupsimage2 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Raster image library rc libcupsmime1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - MIME library ii libcupsppdc1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - PPD manipulation library ii python-cups 1.9.48-1 Python bindings for CUPS ii python-cupshelpers 1.2.3-3 Python utility modules around the CUPS printing system
Sam widzisz ile tego masz.
Czyli wychodzi na to że to wszystko jeszcze muszę usunąć :>
edit://
Chyba coś namieszałem..
root@local:/ #: apt-get remove libcups2 Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać, że zażądano niemożliwej sytuacji lub używasz dystrybucji niestabilnej, w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione z katalogu Incoming ("Przychodzące"). Następujące informacje mogą pomóc rozwiązać sytuację: Następujące pakiety mają niespełnione zależności: libgtk2.0-0 : Wymaga: libcups2 (>= 1.4.0) ale nie zostanie zainstalowany Poleca: libgtk2.0-bin ale nie zostanie zainstalowany libxine1-misc-plugins : Wymaga: libgraphicsmagick3 (>= 1.3.5) ale nie zostanie zainstalowany E: Pakiety są uszkodzone root@local:/ #:
Wychodzi na to że usunąłem trochę tych pakietów cupsa, i powiadomienie zniknęło... lecz gdy wydaję komendę dpkg -l | grep cups to nadal mam trochę tych pakietów:
rc cups-bsd 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - BSD commands rc cups-driver-gutenprint 5.2.6-1 printer drivers for CUPS ii cups-pk-helper 0.1.0-2 PolicyKit helper to configure cups with fine-grained privi ii libcups2 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Core library rc libcupscgi1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - CGI library rc libcupsdriver1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Driver library ii libcupsimage2 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - Raster image library rc libcupsmime1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - MIME library ii libcupsppdc1 1.4.4-7+squeeze1 Common UNIX Printing System(tm) - PPD manipulation library
Ostatnio edytowany przez sqrtek (2012-10-22 20:05:42)
Te z rc to same konfigi po pakietach zostały, usuniesz via:
aptitude purge ~c
A libcups2 zostaw po prostu skoro gtk2 go wymaga.
Dobra usunęło :) dzięki.
Ostatnio edytowany przez sqrtek (2012-10-22 20:10:40)
Strony: 1