Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Tak jak w temacie. Po instalcji dropbox-a ze strony oficjalnej, paczka debian_1.4.0_amd64.deb pojaiwa się problem. Odpalam go z konsoli wpisując: dropbox start -i (gdyż tak podpowiada mi konsola). Zaczyna się proces instalacji i wstępnej konfiguracji tj. wybranie floderu oraz zalożenie konta. Jedna po tych wszystkich operacjach, po wrzuceniu pliku do folderu dropbox, i naciśnieciu PPM brakuje pozycji dropbox. Ponadto przy każdym wylogowniu musze powtarzać tą operację z dropbox start -i. Jak rozwiązać ten problem.
Przy instalcjia nautilius-dropbox pojawia się komunikat, że program nie jest wspierany i należy zainstalować go ze strony www.dropbox.com
-------
Debian + openbox + PCman
Hmmm
root@domek2:/home/bodzio# aptitude search dropbox
i libnet-dropbox-api-perl - Perl module providing a dropbox API interf
i nautilus-dropbox - Dropbox integration for Nautilus
p nautilus-dropbox:i386 - Dropbox integration for Nautilus
root@domek2:/home/bodzio#
Wheezy 64
W Gentusiu:
eix dropbox --only-names app-backup/nautilus-dropbox gnome-extra/nautilus-dropbox net-misc/dropbox-cli net-misc/dropbox www-apps/dropbox xfce-extra/thunar-dropbox
Jest też kfilebox do KDE.
Sznurek:
http://gpo.zugaina.org/Search?search=dropbox
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-10-16 22:44:59)
Bodzio: Ja posiadam Debian Squeeze i z tego co widzę w jego repo nie ma paczki libnet-dropbox-api-perl . Natomiast na stronie http://packages.debian.org/search?... są ale tylko do weheezy i sid. No i teraz nie wiem: czy pobrać libnet-dropbox-api-perl wraz ze wszystkimi zależnościami ręcznie (troche ich jest) czy zrobić to w inny sposób. Spróbowałem zmienić squeeze na wheezy w sources.list i wtedy lbnet-dropbox się pojawił jednak instalajca wiązałaby się z dużymi modyfikacjami.
Jacekalex: Jak to się ma do mojego zestawu (Debian + openbox)? Jestem początkujący i nie wiem jak ustosunkować do Twojej rady.
Możesz sobie ściągnąć źródełka programu i zbudować paczkę checkinstallem, dość prosta sprawa.
Albo poszukać, jak w Debianie nie ma jakiejś paczki, to przeważnie można zainstalować jakieś paczki z Ubuntu, a tam w PPA są wszystkie nowości.
Strony: 1