Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jak w temacie
szukam tego w polsce i nie omeg znaleźć za bardzo
zna ktoś takie rozwiązanie ?
wiem, że istnieją ciche zasilacze z wentylatorami ale dla mnie jakoś za głośne, można by rzec, że jestem antyaudiofilem xD
obecnie mam 2 wentylatory w kompie, z czego jeden do cyrkulacji (na 5V, niesłyszalny) a drugi w zasilaczu, wymiana nie zdaje rezultatu bo cholera się i tak grzeje i zaczyna szumieć..
tak wiec, ktoś coś zna ?
Jeszcze inne nawet tam mają, ale cena podobna. ;)
http://www.proline.pl/?p=SST+NIGHTJAR+400W
http://www.proline.pl/?p=SST+NIGHTJAR+500W
Są jeszcze zasilacze picoatx, tylko mają moc do 150 W, kosztują ok. 200 zł.
Czy ktoś się orientuje, czy one są absolutnie ciche, czy wydają się z siebie jakieś delikatne buczenie? Prawie (absolutnie ciche) robi w tym przypadku ogromną różnicę.
chodzi ci pewnie o cewki, z tergo co wiem, pico to tylko przetwornice więc one nie będą piszczeć
co do większego kalibru ciężko powiedzieć, miałem kiedyś 1000W zasilacz mały jakiś i był faktycznie bezgłośny
pewna polska firma z gdanska ma swoj projekt, zasilacze mozna kupic w niektorych sklepach nie jest to proste bo zadna hurtownia ich nie sprzedaje a sam producent "racjonuje" popyt :].
Jak pracowałem w poprzedniej firmie i sprzęt z poprzedniego zamówienia się kończył to trzeba było dzwonić i czekać po 2 - 3 miesiace ( az sie zamówień uzbiera na 500 czy 1000 sztuk )
Zeszło ich calkiem sporo jak na drogie zasilacze, gdzies z 30 - 40 sztuk, za mojej kadencji padł jeden, problemów z gwarancją nie było, sprzęt naprawili.
Cena jak dobrze pamietam : 350PLN
Ale odrazu Ci mówie, zasilacze potrzebują wentylowanej obudowy jeżeli mają działać pod dużym obciążeniem :] ( nie tylko AZSO, wszystkie pasywne ).
Wentylowana obudowa to nie jest "jeden wiatrak na 5v". Albo inaczej mówiąc "jeden wiatrak na 5V" to nie jest wentylacja.
tak wiem ale wentylacje obudowy można załatwić w cichszy sposób niż jest to zorganizowane z chłodzeniem konkretnego podzespołu
ba, można nawet dać to poza obudowę
no to cieszy ze zdajesz sobie z tego sprawe :-), oczywiście ja Ci nic nie bronie i jak zrobisz jak ci sie będzie podobalo, ale sprzęt jest nie ubłagany i jak będzie się gotował to się spieprzy :-). Generalnie dobrze jest mieć wszystko "na oku" i trzymać tak żeby przy codziennej pracy nie skakały temperatury powyżej 50 stopni.
Ostatnio edytowany przez gindek (2012-09-23 22:54:40)