Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
spotkal sie moze ktos z takim problemem ze przed napisami czasami mam {y:i}a potem jakis tekst...
nie zawsze tak mam ale czasem ogladam film...sa normalnie napisy...a w jakims momencie znow sie pojawia to cholerstwo...powtarzam czasami sie to zdarza...ale mnie to irytuje..tak wiec moze znacie odpowiedz na moj problem.?
no i jeszcze jeden...gdy odpalam jakis film ktory ma napisy pod calkiem inna nazwa...to oczywiscie ze sie nie odpalaja(tak wiem to normalne:))tylko ze jak je probuje dodac z mplayera tzn biore zaladuj napisy i wybieram odpowiednie napisy...to wtedy to wtedy zawsze ekran filmu sie zamyka....a zostaje sam tylko panel..tzn skorka:/czemu te napisy nie chca mi sie zaladowac?
Co do pierwszego to jest związane z formatem napisów, znaki, które przytoczyłeś pewnie oznaczają, że tekst ma być pochylony, tak sądzę.
Jeśli chodzi o ładowanie napisów to ustaw sobie opcję
sub-fuzziness = "2"
w konfiguracji mplayera i wtedy będziesz mógł przełączać klawiszem j pomiędzy dostępnymi napisami.
Poczytaj man mplayer, można sobie nieźle życie "ułożyc" z mplayerem. :)
Tak to chodzi o ta pochylona czcionke , to sa napisy w stylu sub-edit, a co do ladowania napisow to mplayer juz tak ma ze jak mu zaladujesz film i pozniej napisy to zatrzyma film i znowu musisz nacisnac play zeby mplayer odtwarzal od poczatku film juz z napisami :)
skoro juz wiemy ze chodzi o pochylona czcionke;]to moze wiecie jak zrobic aby ta czcionka pochylala gdy juz czas na to a nie mi wywalala {x:y};]tzn nie da sie moze jakiejs innej czcionki wsatawic aby wszystko gralo czy moze cos w configu zmienic aby obslugiwalo ya czcionke...albo zeby nigdy sie nie pochylala w ten sposob nie wywalal by ten krzak;]
Ja wywalam te znaczki z całego pliku z napisami i jest ok. W mcedit opcja zastąp.
Z tego co sie orientuje mplayer nie ma mozliwosc iinterpretacji tych znaczkow:(