Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Mam problem jak w temacie. Świeża instalacja Wheezy (netinstall) i aby moja grafika prawidłowo działała, muszę doinstalować pakiet linux-firmware. Niestety nie mogę tego zrobić, gdyż nawet przy uruchomieniu systemu w trybie tekstowym, ekran kończy się mozaiką (runlevel 3). Pojawia się po uruchomieniu nieczytelna mozaika.
Co dopisać do gruba przy uruchomieniu, aby system uruchomił się faktycznie w trybie tekstowym VESA? Próbowałem nomodeset, ale to również niestety nie pomaga.
Co tam jest za grafika?
Jakieś LiveCD na tym cudzie techniki chodzi normalnie?
Bo jeśli da radę LiveCD, to chroot i wiooo.
A całość przypomina mi moje boje z Ubuntu 10.04 i spierdolonym totalnie Novueau ładowanym przez KMS
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-09-16 19:30:53)
VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Wrestler [Radeon HD 6310]
Dzięki za wskazówkę, LiveCD z Ubuntu 12.04 dało radę, chroot i wiooo:)
A co do bootowanie do trybu tekstowego, trzeba bylo dopisac bodajze 'text' do linijki z jajkiem w grubie (przynajmniej w tym o malo co 2.0).
Strony: 1