Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Laptop lenovo 3000 G530. Problem po raz 1 wystąpił mi w Opensuse, teraz zainstalowałem Ubuntu - niebiańska nimfa (żadnych dodatkowych sterowników). Podejrzewam, że to musi być jakiś problem ze sprzętem, skoro na 2 systemach to samo. Otóż, przy ustawionej 100 jasności ekranu ekran jest ściemniony, na 99% wskakuje bardzo jasny, niżej znowu go ściemnia do poprzedniej wartości, idąc dalej znowu rozjaśnia i tak kilka razy ale na oko to zawsze 2 wartości te same - bardzo jasne i przyciemniony. Ekran był w zeszłym roku wymieniany - z powodu pęknięcia, 2 sprawa w mojej okolicy często wyłączają prąd, może to być wina jakiegoś przepięcia?
Ostatnio edytowany przez eheon (2012-09-02 19:58:29)
Witam,
Na livecd jest tak samo?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Livecd to samo, przyciemnianie ekranu, jak teraz zauważyłem przyciemniony ekran był od razu po włączeniu komputera. Różnica jest taka, że Ubuntu w przeciwieństwie do Opensuse zapamiętał moje ustawienie energii i po zalogowaniu wskoczył mi jasny ekran (a podczas logowania był przyciemniony, chyba, że to jakiś przypadek później sprawdzę).
Strony: 1