Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! Zainstalowałem na debianie serwer GlassFish Server Open Source Edition 3.1.2.2 (build 5)
Zainstalowałem także jave - java version "1.7.0"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.7.0-b147)
Java HotSpot(TM) Server VM (build 21.0-b17, mixed mode)
i mianowicie mam taki problem że po wystartowaniu glassfisha i przejściu do panelu logowania admina
zamiast miejsca na login i hasło mam cały czas komunikat: Status: The Admin Console is starting. Please wait.
If the browser does not refresh the page automatically please reload the page. i kręcący się progres.
Zna ktoś może taki problem?? Był bym wdzięczny za pomoc:)
Google zna problem - https://www.google.com/search?q=glassfish+%22The+Ad … ease+wait.%22 . Z tego co przejrzałem to radzą zmiane wersji glassfisha lub jdk, zajrzenie w logi, czyszczenie cookies. Dobrze by było zajrzeć w logi. Po co Ci Glassfish? Do czego chcesz go używać?
Glassfish potrzebny mi pod Aplikacje jsp(chyba że polecasz coś lepszego?). Właśnie próbuję zainstalować 2.1.1 może coś pomoże:)
Zależy co to za aplikacja. Może wystarczy zwykły tomcat, prosty i niezawodny. Myślałem, że chcesz może kodzić w Javie. Nigdy nie instaluje serwerów dla aplikacji w Javie z paczek, może to stwarza problemy. Sprawdź najnowszą dostępną wersje. Najlepiej ściągnąć archiwum zip, rozpakować i uruchomić.
No właśnie tak na początku zrobiłem! Teraz zainstalowałem wersję 2.1.1 i java version "1.6.0_18" i działa.
Ale to nie rozwiązuje problemu! Nie wiem co jest grane z tą najnowszą wersją??
No właśnie tak też zrobiłem i u mnie działa. Odpaliłem najnowszą wersję na Javie 1.6.0_32-b05. Glassfish wymaga JDK, masz JDK dla Javy 1.7? Sciągasz JDK, instalujesz gdzieś i ustawiasz JAVA_HOME na JRE z JDK czyli np. u mnie JAVA_HOME=/opt/java/jdk1.6.0_32/jre .
Dokładnie! Miałem ustawioną javę na jdk1.6.0_32 a tam wymagana jest 7! I pomogło:)