Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2005-12-23 11:20:19

Kosmoski - Użytkownik

Kosmoski
Użytkownik

Instalacja SuperKaramb'y

Witam.

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum. Chciałem się z wszystkimi przywitać.

od kilku dni mam zainstalowanego Debiana, używam KDE ver. 3.3. Chciałbym doinstalować SuperKarambe. Jednak nie wiem jaką dokładnie wersje zainstalować. Ściągnąłem kilka wersji ale żadną nie dało się zainstalować poza jedną (superkaramba_0.36-1_i386.deb) ...
Ale po jej instalacji nie da się jej uruchomić. Tzn. widnieje w kategorii użytki, ale gdy klikne na nią to niby się ładuje, ale za chwile jest taka jak było (czyli nic nie ma :)).
Pomóżcie mi to albo zainstalować albo poradźcie którą wersje SuperKaramby ściągnąć Pod KDE 3.3 i ewentualnie skąd ją pobrać...

Z Góry dzięki.

#2  2005-12-23 13:47:03

Lsdi - Użytkownik

Lsdi
Użytkownik

Re: Instalacja SuperKaramb'y

http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=59328
W sumie jest to opis instalacji do SuperKaramby dla Debiana SIDa pod KDE 3.4.1 ale może Ci ten opis w jakiejś części pomoże ;)
Pozdrawiam

#3  2005-12-23 14:55:20

Rumi - prawiczek erotoman

Rumi
prawiczek erotoman
Serwis

pozatym juz sporo było na tym forum o tym wystarczy poszukać najprościej zainstalować

Kod:

apt-get install karamba

#4  2005-12-23 17:13:21

Kosmoski - Użytkownik

Kosmoski
Użytkownik

ok dzięki. Przynajmniej już jestem troche dalej.

teraz mam następny problem. otóż gdy klikam na SuperKaramba to otwiera mi się to okienko, ale gry klikne na: "Opena Theme from your Hard Drive." i wybiore sobie tego thema który zaostał zainstalowany. To programik się wyłącza...

#5  2005-12-23 17:13:48

rogos - Moderator

rogos
Moderator

proponowalby przeczytać fajna lekturę:
http://debian.linux.org.pl/zrobione/apt-howto/apt-howto.html/

http://img88.imageshack.us/img88/1856/imageslg0.png

#6  2005-12-23 22:04:05

Kosmoski - Użytkownik

Kosmoski
Użytkownik

Byłbym wdzięczny jak by ktoś mi to bardziej szczegółowo wytłumaczył.

#7  2005-12-23 23:24:53

Rumi - prawiczek erotoman

Rumi
prawiczek erotoman
Serwis

bardzo szczegułowo byo już na tym forum wystarczy poszukać u góry ekranu jest opcja "szukaj"

#8  2005-12-23 23:46:11

Kosmoski - Użytkownik

Kosmoski
Użytkownik

Przeszukałem całe forum. I Każdy kto pisał o problemie z karambą i miał brak bilbliotek. Ja je instalowałem i niestety dalej echo....

W razie czego pokaże co mi wypisuje w terminalu po wpisaniu: "superkaramba"

Kod:

superkaramba: /usr/lib/libqt-mt.so.3: no version information available (required by superkaramba)
superkaramba: /usr/lib/libkdecore.so.4: no version information available (required by superkaramba)
superkaramba: Symbol `_ZTI7QPixmap' has different size in shared object, consider re-linking
superkaramba: Symbol `_ZTI7QWidget' has different size in shared object, consider re-linking
superkaramba: Symbol `_ZTI12KApplication' has different size in shared object, consider re-linking
superkaramba: TaskManager::TaskManager()
ISO-8859-2
ISO-8859-2
flatstring:
encoding: iso-8859-1
superkaramba: relocation error: superkaramba: undefined symbol: PyUnicodeUCS2_AsUnicode

#9  2005-12-25 15:03:41

Treadstone - Członek DUG

Treadstone
Członek DUG

http://forums.extremeoverclocking.com/archive/index.php/t-73610.html - Tam ktoś miał b. podobny problem. Może coś Ci to pomoże.

Czy aby na pewno masz odpowiednie wersje bibliotek?

ewentualnie skąd ją pobrać...

Jak już używasz Debiana, korzystaj z apt-get, tak jest najwygodniej.

wybiore sobie tego thema który zaostał zainstalowany. To programik się wyłącza...

Spróbuj innego thema...

Stopka forum