Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam serdecznie, posiadam VPS-a na OVH z Zainstalowanym Debianem 6 oraz ISP Config 3.0.
Na serwerze aktualnie hostowanych jest kilka domen. Wszystko działa poprawnie poza witryną z zainstalowanym skryptem Wordpress.
Wordpress od frontu działa poprawnie, problem pojawia się podczas użycia panelu admina. Początkowo były to problemy z pamięcią ram, dokładnie z jej brakiem. Problem rozwiązałem ograniczeniem limitu pamięci to stosownej wartości dla PHP. Błędy związane z pamięcią nie występują.
Poz zmianie zauważyłem że panel admina zaczął funkcjonować lecz tylko na niektórych zakładkach w menu. Po wejściu w resztę zakładek nadal zwiecha całego systemu.
Tracę już cierpliwość, dlatego zwracam się do Was o cenne sugestie gdzie może leżeć problem?
Ile masz dostępnego RAM-u, ile dałeś dla PHP w WP?
Dodam jeszcze że aktualnie nie dostrzegam nic w logach oraz po takim upadku VPS wraz ze wszystkimi usługami (LAMP) startuje około 30 minut.
Łącznie ramu mam 256MB dla WP dawałem różne wartości 128, 64. 32, 16.
Ograniczałem do w configu PHP i zamiennie regulując to w php.ini na odpowiednich katalogach. Wszystko na nic.
Domyślam się że problem nadal wynika z braku zasobów pamięci. Pytanie jak mam skonfigurować usługi aby radziły sobie z wp na hostingu przy 256 ramu? Czy muszę rozszerzyć vpsa do 512? Wolałbym uniknąć takiego rozwiązania. Chciałbym to uregulować na poziomie configów w systemie gdyż nie będę w stanie kontrolować poszczególnych hostingów - to bez sensu.
Jeśli masz coś do dodania, edytuj posta. Nie wysyłaj kilku pod rząd.
256 mega ramu na system, Mysql, PHP i Apacha, to jest bardzo skromna sprawa, jak tam wsadzisz jedną stronę na Joomli czy WP, to może i pójdzie, ale z kilkoma daj sobie spokój.
Poza tym ten VPS ma wlasny fizyczny dysk, czy jest zapięty do napędu przez iscsi (interfejsem sieciowym)?
Bo o ile pamiętam, VPSy na OVH nie miały własnych dysków, a to przy małych buforach Mysql przede wszystkim bardzo utrudnia pracę serwera MySQL.
Także lepiej popytaj na forum ovh, tam Ludzie znacznie dokładniej znają te VPSy/RPSy.
Sznurki: http://forum.ovh.pl/forumdisplay.php?f=47
http://forum.ovh.pl/forumdisplay.php?f=56
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-23 11:03:11)
256MB to malutko - na początek sprawdź ile RAMu zabiera ci MySQL.