Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
bardzo przepraszam z pismo , mam rutera asmax 1004 i podłączone 2 kompy, na jednym mam serwer, jak ustawić rutera aby automatycznie koledzy mogli się łączyć z serwerem po wpisaniu ip zewnętrznego tego od neostrady .
Ostatnio edytowany przez maly1241 (2012-07-21 09:14:13)
Proszę, użyj kropek, przecinków, zdań, bo bardzo ciężko się czyta taki strumień świadomości, a co dopiero, żeby zrozumieć, co autor ma na myśli. :)
Należałoby zrobić przekierowanie portów - z routera na ten Twój serwer.
A Neozdrada dorobila się stałych IP?
Bo jeśli nie, to jeszcze przydałoby się zapiąć do noip lub dyndns, żeby nie trzeba było IP w totolotku sprawdzać :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-21 14:17:39)
a to przekierowanie portów mam wpisać Virtual Servers czy DMZ Host a ip mam zmienne już się zarejestrowałem na noip
Powinno pisać w instrukcji routera, jak z portami, zazwyczaj jest to coś w stylu
"port forwarding".
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-21 16:46:37)
TEMAT !!!!!!!!!!!!!
patrze widze i wymiotuje, trzeba poprosić moderacje żeby można było pisać posty na forum dopiero po jakiejś minimalnej ilości odpowiedzi ( np. najpierw 5 postów , potem możesz temat zalozyć ).
To wyeliminuje traktowanie forum jako prywatnego supportu.
Bo już po raz kolejny widzę coś takiego.
rozumiem że ktoś szuka pomocy, nie zna się na czymś, to jest normalne, ale jeżeli przychodzisz z problemem i szukasz pomocy to przynajmniej odrobina pokory by sie przydała.
I jak ktoś będzie miał problem podobny do Twojego to myślisz że wpisze w szukajke magiczne "serwer" i mu ten temat wyskoczy ....
Gdzieś kiedyś widziałem wątek o tytule „wątek”, tego chyba nikt nie przebije. :D
@Gindek i @Arni
Tu macie prawidłowy temat, ale za to wątek niepowtarzalny.... :D