Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem, nie wiem czy źle skonfigurowałem plik proftpd.conf, czy po prostu coś nie tak mam z grupami i użytkownikami.
Stworzyłem serwer ftp, na serwerze mam 2 foldery pub oraz private. Do tego stworzyłem 3 grupy: ftpadmin, ftpuploader, ftpguests. Do każdej z grup jest przydzielony jeden użytkownik. Do ftpadmin przydzieliłem istniejącego użytkownika systemu, a do dwóch pozostałych stworzyłem odpowiednio: ftpuploader oraz guest.
Zablokowałem dostęp do ftp dla innych użytkowników. Problem jest taki że gdy zaloguję się na ftp za pomocą użytkownika guest, albo ftpuploader to pisze że jestem zalogowany, ale nie widzi żadnego z obu folderów !.
Edit//..
Rozwiązałem problem..
Ostatnio edytowany przez sqrtek (2012-07-18 22:07:06)
Witam,
Może byś się podzielił rozwiązaniem?
Pozdrawiam,
Towarzysz Torrentow
Cały problem polegał na tym że miałem <Limit LIST PWD RETR> razem.. stworzyłem więc <Limit LIST> </LIMIT> oddzielnie, do środka dodałem AllowAll, i poskutkowało.
Jednak czytanie dokładniejsze dokumentacji zamiast tylko drobnego tutka pomaga :)