Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam wirusa W95 Bumble i nie mogę go usunąć. System odmawia mi prawa wejścia do katalogu (System Volume Information) gdzie sobie siedzi ten wirus. Jak go usunąć? Pomóżcie.
B.
Odsylam do tego tematu:
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=2560
Wykorzystaj jakies live cd i usun z pod niego tego wirusa
To właśnie ja zkładałem tamten wątek. Niestety tego wirusa nie udało się usunąć dystrybucją live. Po zresetowaniu komputera wirusek jest nadal i dlatego tu napisałem.
B.
... i dlatego tu napisałem.
a tu piszemy o innyhc systemach aniżeli linux wiec źle zrobiłeś ;p
... i dlatego tu napisałem.
a tu piszemy o innyhc systemach aniżeli linux wiec źle zrobiłeś ;p
Dlatego tu napisałem bo wirusa mam na Windowsie a nie na linuxie. Z linuxa próbuję go usunąć ale bez skutku. A dlatego z linuxa bo w Win nie mogę wejść do katalogu. Ale już o tym pisałem. Możecie mi coś podpowiedzieć?
B.
jasn eze możmy format i to gruntowny najlepiej nie da sie wyleczyć czeba sie pilnować zeby sie nei zarazić a jak już cie majlzło to tylko format :]
Masz jeszcze takie wyjście - zaloguj się w trybie awaryjnym (przez F8) i wtedy wywal dziada. Ale jak z linuxa usunąłeś to wirus ma wpisy w rejestrze i się odbuduje po przeładowaniu systemu. Rumi dobrze radzi:
apt-get install --reinstall
Spróbuj wyłączyć System Restore w swojej windzie moze wtedy się usunie. A jak nie to może jakiś dyskietkowy antyvir dla dosa pomoże.
Spróbuj wyłączyć System Restore w swojej windzie moze wtedy się usunie. A jak nie to może jakiś dyskietkowy antyvir dla dosa pomoże.
Format - to brzmi tak zachęcająco ale, proszę, nie podpuszczajcie mnie. I tak do Win wchodzę raz ma miesiąc bo muszę - urzywam programu, który działa (niech bądzie że działa) tylko pod Win. Tak normalnie używam linuxa a ostatnio, zachęcony przez Was, postawiłem Debiana. Jeszcze nie jest doszlifowany ale jest i działa. Na Win się nie wyznaję ale klikać umiem więc jakbyś Kamikadze podpowiedział, tak łopatologicznie, jak ten System Restore wyłączyć i gdzie to się robi. I o tym dyskietkowym antyvirze coś bliżej np. gdzie go znaleźć lub nazwę. Za podpowiedzi z góry dziękuję.
B.
A nie próbowałeś tego programu przy pomocy np. wine pod linuxem uruchomić?
Panowie nie wpuszczajcie kolegi w kanał, wiadomo że są programy, które tylko na windzie chodzą.
No właśnie - najlepszym programe OCR jest FineReader. Jak to odpalić na linuxie. CrossOver nie pomaga, niestety, uruchomiłem Recognite ale nie widzi skanera i krótko mówiąc dupa.
A nie próbowałeś tego programu przy pomocy np. wine pod linuxem uruchomić?
A pewnie że próbowałem. I w crossover też.
B.
http://windows.online.pl/windowsxp/xp01.htm - Tu masz screeny i widać gdzie to wyłaczyć. To jest Przywracanie systemu po polsku. Właśnie ono powoduje powstawanie ukrytych katalogów System Volume Information na każdej partycji.
http://www.f-prot.com/download/home_user/download_fpdos.html - tu masz antywira dla dosa. Nie zmiesci sie na dyskietke, ale mozesz skopiowac na dysk, odpalić z dyskietki dosa i go uruchomic z dysku.
P.S. Używaj google!
Pozdrawiam
Wielkie dzięki Kamikaze za pomoc.
Gogli używam ale jak się nie wie co wpisać... Taka pomroczność jasna połączona z zaćmieniem.
B.
P.S.