Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mianowcie jak zainstalowac Win2000 nie posiadajac CD-romu moge skopiowac instalke w/w systemu na dysk komputera na ktorym bedzie on instalowany?
medium z kotrego moge odpalic instalacje to tylko dyskietka lub z twardego dysq
Tak, Biexi, wystarczy, że skopiujesz katalog i386 instalki windy. Pamiętaj, że jak chcesz instalować bootując z dyskietki to najlepiej, żeby installka była na partycji fat. Proponuję, żeby mieć uruchomionego smartdrv, bo bez tego kopiowanie może zająć sporo czasu.
no sprawa jest taka ze ja se to z pod linux'a wszystko przkopiuje i nide powinno byc zadnych problemow....
bo pod czystym dosem bez samrtdaiwa to ani rusz :] tylkosprawa rozchodzi sie o to czy instlator sie odpali wogule jesli ede startowac z dyskietki z dosem czy nie bedzie sie plul i nic....
jak będzie to dos 6.22 to musisz mieć instalatora na fat16, i instalator jak pamiętam coś się pulta, ale da się to jakoś ominąć (nie pamiętam już jak, ale jakoś bardzo prosto), a jak dos 7.0 lub lepszy, to bez najmniejszych problemów.
Biexi, a komu ty chcesz te herezje instalować??
Ciiii bo sie wuda.. na laptopie che se zaisntalowc tego shita (nie che kazic glownego kompa systemami rodem z redmond).....
niestety musze bo mi symulator procesorw x86 nie dziala za dorze pod linuxem :] pozatym na studiach kazujom nam kozystac z niestety shit'a :P
To jest najwiekszy bol, mi tez uczelnia kaze korzystac z winszita :( No ale to mam na vmware ;)
No to fakt trzeba miec szybsza maszynke
nie zastanawia was ze nasz shitowy monster nie odzywa się w tym temacie?
czyżby dziecko billa miało jakąś ułomność do której trudno się przyznać ? :)
nie zastanawia was ze nasz shitowy monster nie odzywa się w tym temacie?
czyżby dziecko billa miało jakąś ułomność do której trudno się przyznać ? :)
do mni ten post :> o jaka ułomność ci chodzi :]
No i dzisaj mialam sie zabrac za tego shita a tu promocja normalnie.....
przegralam na dysk instalke odpalam system z dyskietki dosa 7.0 przechdoze o taklogu z instalom shit'a, che setup a on wola o tryb 32bitowy krew czlowieka zalewa normalmnie.....
teraz bede musiala zrobic 4 dyskietki rozruchowe buy odpali pojebanyinstaltor shit'a.....
z kad ja wezme 4 sprawne sykietki....
i pytanie czy instalator pozwoli mi nawskazanie aktalogu w ktorym jest instalka systemu?
wszystko by bylo ok jesli po odpaleniu
winnt.exe
ladnie sie instaltor uruchomil acos sejakies pliki pokopiowal a po rebocie nic nie zminil mbr'a ani pierwszego sektoru dysq i dalsza czesc instalcji niemoe sie odbyc :P
W przypadku instalacji unattended (nienadzorowanej) działało takie polecenie:
winnt /unattend:"winnt.sif" /s:"X:i386"
jakoś tak a więc bym spróbował
winnt /s:"X:i386"
W najgorszym przypadku bym se zrobił na twoim miejscu nienadzorowaną.
biexi ten shit nigdy nie zmieniał mbra
wystarczy w w bootladerze dodasz normalny wpis do windy i podzasz artycje na którym zaczęłaś instalować ;)