Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2005-12-21 16:45:11

Lsdi - Użytkownik

Lsdi
Użytkownik

Cedega

Witam
Ściągnełem sobie Cedege 5.0.2 niestety jak chce uruchomić komendą 'cedega plik.exe" wyskakuje mi okienko z napisem -
Welcome to Cedega! Before you can play any games, you will need to install a version of Cedega. Please use the TransGaming menu to do so.
Co mam zrobić ? posiadam jeszcze do tego plik cedega-engine-5.0-1.i386.cpkg  lecz nie bardzo wiem co z nim zrobić.. :/
Wie ktoś czy to jest płatny program czy co ? bo była tam opcja do zarejestrowania się którą oczywiście ominełem ;/
Pozdrawiam

#2  2005-12-21 16:58:52

maverick44 - Moderator

maverick44
Moderator
Serwis

Re: Cedega

Odpal pod X samo polecenie cedega i powinno ci sie wlaczyc graficzna nakladka i tam skonfigurujesz cedege i skazesz plik z engine cedegi.
Cedega jest platna ale wersja z cvs jest darmowa.

Maverick
Gentoo GCC 4.1.1 KDE 3.5.6 Kernel 2.6.17
AMD Sempron 2400+ 512 MB RAM Seagate 160GB
Linux user number: #415965
http://www.gohome.org/debian_logo_06.gif http://maluch.pcz.pl/~maverick/images/logo_gentoo.png

#3  2005-12-21 22:20:09

Lsdi - Użytkownik

Lsdi
Użytkownik

Re: Cedega

Ok uruchomiłem cedege.. ale wszystko pięknie tylko zawsze gdy chce uruchomić jakąś gre musze ją mieć na cd ? bez cd nie chce się ładować :/ a jak mam gry chodzi o mniejsze gry windowsowe mało wymagające itp.. do których nawet nie mam cd jak je uruchomić przez cedege ? bo przez wine próbowałem to zaś zarywa strasznie :/

Stopka forum