Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam plik .htaccess o zawartości:
Options FollowSymLinks RewriteEngine On #forum.tocraft.tk RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?forum\.tocraft\.tk$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/juniorjpdj/tocraft_forum/ RewriteRule ^(.*)$ /juniorjpdj/tocraft_forum/$1 [L] #tocraft.tk RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)tocraft\.tk$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/juniorjpdj/tocraft_www/ RewriteRule ^(.*)$ /juniorjpdj/tocraft_www/$1 [L] #insularcraft.tk RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)insularcraft\.tk$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/kazixo/insularcraft/ RewriteRule ^(.*)$ /kazixo/insularcraft/$1 [L] #minersite.pl RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?(.*)minersite\.pl$ [NC] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/kazixo/minersite/ RewriteRule ^(.*)$ /kazixo/minersite/$1 [L]
Ma on przekierowywać do wybranych folderów jeśli user łączy się z danej domeny i działa wszystko oprócz forum.tocraft.tk (sypie internal server errorem)
Proszę o pomoc, (w szukaniu bledu) ponieważ według mnie powinno działać!
Na jakim systemie działa ten XAMPP?
BO jeśli to Debian albo inny Linux, to radziłbym go (Xamppa, nie Linuxa) wywalić, a zaintalować normalnego Apacha, PHP i Mysql z repo.
Wtedy znacznie łatwiej ogarnąć wszystko, co się w nim dzieje.
Jasne, że debian ale to jest gotowiec (xampp) a mi nie chce się siedzieć i konfigurować tego apacha, w xamppie mam już masę danych w mysql i także nie chciało by mi się tego przerzucać :D
Dane w mysql trzymaj w mysql - przerzucenie między serwerami - to dwa polecenia mysql.
A Xampp to nie jest zadenm gotoweic na Debiana, tylko patologia.
Po instalacji Apapche 2 w Debianie dziala, PHP na Apachu działa, jedno , co ostatnio musiałem zrobić, to podlinkować konfig phpomyadmina do folderu conf.d Apacha.
Debian automatycznie instaluje poprawki bezpieczeństwa do całego softu z repozytorium, a do Xampa nie.
A jak się nie nauczysz konfigurować Apacha i php - to i tak prędzej czy później będziesz miał więcej problemów, niż ta robota warta. :D