Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
zainstalowałem sobie debiana net install na kompie w robocie (od tak z nudów) tylko ż tam nei mam neta i czy jest jakiś czy ewentualnei da sie takowy zrobić cd żeby były tam komponenty najbardziej potrzebe jak mc openoffice jakieś środowisko graficze i wszystko potrzebne do uruchomienia xów bo ściągania wszystkich cd odpada ze względu na ubogi transfer może ktoś ma takie cuś i podzieli sie ze wszystkimi (mną ;P )
Na pierwszej płycie jest chyba wszystko co potrzebujesz, a jak chcesz zgłębic temat to podaję zbiórdokumentów gdzie znajdziesz materiały jak co robić.
fenks czadman ale nei mam swobody poruszania sie w jezyku nieojczystym
dzieki votiemu zrobiłem coś takiego z mojego systemu /var/cache/apt/archives zgrałem wszystko na cd było tebo z 500 mb teraz an cd i do roboty zobacze czy coś da sie z tego zrobić
Poczytaj apt-howto jak sie robi wlasne repezytorium jesli zorbisz dobr strudktore katalogw itp i nagrsz to wszystko na cd edziesz mial plytke z ktorej bedziesz mugl instalowac pakiety :]
np tak bedziwsz se mugl np zrobic cd z KDE 3.4
uhu to sie biore za to chowto bo skopiowane deby tylko zamieszały w kotle :]
W apt-howto może tego nie być, ale to fajna metoda. Instalujesz debiana jakiego potrzebujesz, a następnie narzędziem apt-move przenosisz cały cache z pakietami w strukturę archiwum zpakietami debiana. Następnie wcześniej zaplanowanym sposobem robisz z tego płytkę.
ja tak właśnei zrobiłem tylko nei apt-move tylko skopiowałem i na cd wpakowałem potem umieściłem to na kompie bez neta coś nei zabardzo szło to weszłem tan i dpkg -i mc... ale mi zaczoło sie pluć o zależności próbowałem je poinstalować ale nei wszystkei były :/
jak dopisałem do sources.list to sie pluło że nei ma tam listy z dostępnymi pakeitami
próbowałem jeszcze apt-setup i tam dodać z lokalizacji na dysku ale sie pluło ze nei ma tam folderu distr :]