Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam mały problem z poprawną konfiguracją serwera pocztowego. Gdy wysyłam pocztę z poziomu serwera poczta dochodzi poprawnie.
Poniżej źródło poprawnej wiadomości:
Return-Path: <admin@mojadomena.com>
Authentication-Results: mx.google.com; spf=pass (google.com: best guess record for domain of admin@mojadomena.com designates 192.168.1.10 as permitted sender) smtp.mail=admin@mojadomena.com
Gdy wysyłam pocztę po przez skryp php lub CMS poczta nie dochodzi i jest wysyłana przez innego użytkownika „www-data@debian” pomimo że ma wysyłać z konta admin@mojadomena.com
Źródło maila który nie doszedł do odbiorcy
Return-Path: <www-data@debian>
Authentication-Results: mx.google.com; spf=neutral (google.com: 192.168.1.10 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of www-data@debian) smtp.mail=www-data@debian
Gdzie szukać przyczyny tego błędnego ustawienia i jak je zmienić aby wszystkie wiadomości wysyłane były z admin@mojadomena.com
Dzięki za pomoc
Wysłać przez w PHP przez SMPT a nie przez funkcję mail. A jak już przez mail to w php.ini odpowiednie skonfigurować konto pocztowe.
Dzięki za pomoc. Poszukam w internecie jak przeprowadzić odpowiednią konfigurację w pliku php.ini