Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Pewnie tematów było parę, jednak szukać mi się nie chce xD
Poszukuję programu innego niż palimpsest (gnome-disk-utility) do sprawdzenia czy na dysku są bad sectory, palimpsest ostatnio (parę miesięcy temu) miał 2, teraz ma 7 i nie wiem czy nie reklamować (bo pewnie eksperci ASUS'a stwierdzą, że to nic poważnego / to moja wina / nic nie ma). Jakim programem (i najlepiej co wklepać) przeskanować dysk?
Fervi
fervi napisał(-a):
Wątki zakładane z takim podejściem to chyba powinniśmy zacząć usuwać. :/
fervi napisał(-a):
Witam
Poszukuję programu innego niż palimpsest [...]
http://bit.ly/J95QEf
Nie ma za co.
fervi napisał(-a):
Witam
Poszukuję programu innego niż palimpsest (gnome-disk-utility) do sprawdzenia czy na dysku są bad sectory, palimpsest ostatnio (parę miesięcy temu) miał 2, teraz ma 7 i nie wiem czy nie reklamować (bo pewnie eksperci ASUS'a stwierdzą, że to nic poważnego / to moja wina / nic nie ma). Jakim programem (i najlepiej co wklepać) przeskanować dysk?
Fervi
znam parę takich programów, ale nie chce mi się odpowiadać na takie posty xD
Pozdro
Zasadniczo może, problem w tym, że z 90% osób tutaj nawet nie chce google'a przeglądać. Ja znalazłem coś na dugu, ale skan podobno trwa ponad 24h, a taki hardcore'owy nie jestem
Fervi
smartctl, badblocks, ...
A teraz się poznęcam. ;)
fervi napisał(-a):
(..) szukać mi się nie chce xD
Poszukuję programu (...)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Schizofrenia:
według obowiązujących w psychiatrii kryteriów diagnostycznych podstawowym objawem schizofrenii jest rozszczepienie (gr. schisis) pomiędzy myśleniem, zachowaniem, emocjami, sferą motywacyjną, ekspresją emocji, przejawiające się m.in. niedostosowaniu zachowania, emocji pacjenta do sytuacji i treści jego wypowiedzi.
Masz szczęście, że udało nam się zdiagnozować tę przypadłość tak wcześnie.
Według palimpsest zostało ponownie przydzielonych 6 sektorów
Nie wiem, może dysk kupić nowy trzeba :P
a SSD mają problemy z BadSectorami?
Fervi
Masz szczęście, że udało nam się zdiagnozować tę przypadłość tak wcześnie.
@azhag
Jak Tobie nie wstyd!
Ta dagnoza podważa wieloletnie wysiłki zmierzające do stworzenia IntineCośTam.OS, co stwarza istotne zagrożenie dla rozwoju światowej informatyki i w ogóle pokoju na swiecie.
:D
Edyta:
Chyba pomyliłem Ferviego z pewnym ministrem......