Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć
Muszę wymienić dyski 2x1TB na 2x2TB w urządzeniu jak w temacie. Podłączyłem się pod udział sambowy i kopiuje na dysk wszystkie dane. Niestety cykl kopiowania trwa dobrych kilkanaście godzin i niestety konczy się błędem(tzn kopiuje sie jakieś 90%) Teraz muszę porównać dwie lokalizacje katalog na Qnapie i lokalnie podlączony dysk z tymi 90% danymi.
Teraz pytania:
W związku z tym że skonfigurowałem już Qnapa z tymi 2TB dyskami i kopiuje na Qnapa te 90% danych muszę podmontować dysk stary z Qnapa (1TB), który był w raidzie1 i analizować jakie są różnice w katalogach.
Jak zabrać się aby nocki nie zarwać? Na Qnapie jest ssh, rsync ale jakiś okrojony i jak probowałem synchronizować to walił błędem.
Czy partycje raid montuje się tak samo jak zwykłe?
Poradziłem sobie poprzez zamontowanie dysku zwyczajnym mount. Udział sieciowy podmontowany został smbmount. Dwa katalogi potraktowałem unisonem.