Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. jak w temacie mam problem z touchpadem. We fluxboxie nie dziłała scrolowanie oraz "tapnięcie".Czy tkoś miał może podobny problem?lub wie może jak sobie z tym poradzić?Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
krasnij napisał(-a):
Kod:
synclient VertEdgeScroll=1 synclient HorizEdgeScroll=1 synclient TapButton1=1Możesz to sobie dodać do .fluxbox/startup
Niestety nie pomogło :-/
W takim razie przejrzyj wiki debiana, która o tym mówi:
http://wiki.debian.org/SynapticsTouchpad
qba1707 napisał(-a):
krasnij napisał(-a):
Kod:
synclient VertEdgeScroll=1 synclient HorizEdgeScroll=1 synclient TapButton1=1Możesz to sobie dodać do .fluxbox/startup
Oczywiście uruchomiłeś po tym Fluxboksa ponownie i na pewno uruchamiasz go przez startfluxbox?
Czy po wpisaniu powyższych w konsoli, touchpad reaguje?
startxfluxbox u mnie nie działa, uruchamiam przez startx. Przy start fluxbox dostaje komunikat, że nie może połączyć się Xserver czy jakoś tak. Da się coś z tym zrobić?
Ostatnio edytowany przez qba1707 (2012-05-17 11:01:51)
azhag napisał(-a):
qba1707 napisał(-a):
krasnij napisał(-a):
Kod:
Oczywiście uruchomiłeś po tym Fluxboksa ponownie i na pewno uruchamiasz go przez startfluxbox?
Czy po wpisaniu powyższych w konsoli, touchpad reaguje?
Tak po wpisaniu w konsoli touchpad działa.
Jeżeli chcesz uruchamiać przez startx to dopisz w pliku ~/.xinitrc
exec startfluxbox
/edit
albo zainstaluj sobie jakiegoś login managera np. lightdm
aptitude install lightdm
I wrzuć tu swój config ~/.fluxbox/startup
Ostatnio edytowany przez krasnij (2012-05-17 11:24:29)
jeszcze coś sie zje...... w żaden sposób nie mogę skopiować terści z konsoli, co jeszcze niedawno działało!!!