Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! Zainstalowalem FreeBSD w sume nie pierwszy raz :) Mam pytanko dlaczego mc wlacza sie stosunkowo dlugo po wydaniu komendy?
Co zainstalowac aby poprawic wyglad mc z takiego zlozonego z literek na takiego normalnego z linii :(
Co do długiego uruchamiania mc, to też to zauważyłem, nie zawsze, ale zdaża się.
Wygląd mc - spróbuj przestawić czcionkę w Ustawienia -> czcionka
Zmieniam kodowania i nic ,gdzies znalazlem zeby odpalac mo z opcjami mc -ac to niby zastepuje te krzaczki kreskami ale nie do konca o to mi chodzi, ale w terminalach np aterm i xterm mc wyglada jak powinno , problemy sa tylko na konsolach :(
mc -a najlepiej jako alias mc mc -a w .cshrc i kodowanie na ISO8859-2 m mc w FreeBSD u mnie się momentalnie odpala natonmiast na kompie w robocie z PCBSD można cholery dostać ale myślę że to popsucie prez to "PC" na początku
krzychu, ale PCBSD to jest klikalna odmina FreeBSD - system ist system, teoretycznie nie powinno być jaj bez względu na graficzną otoczkę
Opcja -a pomogla, mc pod konsola wyglada juz lepiej zamiast # mam | , w terminalu np. atermie jest ladny tak jak powinien tylko pod konsola sie psuje.
A co poradzic na czas wlaczania sie mc ?
I jedno mnie ciekawi dlaczego po zainstalowaniu X w katalogu /etc/X11 sa pustki a startx czyta plik konfiguracyjny w katalogu domowym, jak to zmienic ?