Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Tak się zastanawiam jak to jest z tymi przekierowaniami...
Czy oba kompy będą chodzić na high-id jeśli np na serwku z łączem i na kompie z lanu uruchomię jednocześnie np. klienty sieci emule (zakładając że w iptables jest odpowiedni wpis przekierowujący kompa z lanu. Czy nie będzie się to jakoś "gryźć" między sobą?
Jak to jest?
Czy oba kompy będą chodzić na high-id
Wnioskuje, ze komp z lanu ma wew. ip jezeli tak to na kompie w lanie dajesz inne porty a na serwerku robisz przekierowanie
jak to wyglada od strony technicznej to niestety nie pomoge
ale napewno dziala bo tak mam (na wew. ip mam high-id)
Czy oba kompy będą chodzić na high-idWnioskuje, ze komp z lanu ma wew. ip jezeli tak to na kompie w lanie dajesz inne porty a na serwerku robisz przekierowanie
jak to wyglada od strony technicznej to niestety nie pomoge
ale napewno dziala bo tak mam (na wew. ip mam high-id)
Jak to zrobić to wiem bo już wczoraj sobie porty przekierowałem...
Ale jak jest z JEDNOCZESNYM działaniem emule na 2 kompach z high-id? Działa czy nie? (zakładając oczywiście że będą pracowac na tym samym porcie 4662...
PS. Co trzeba przekierować aby torrenty też chodziły z wyższym priorytetem?
Nie mogą działać na tym samym porcie. W jednym emulcu musisz zmienić porty.
Jęśli przekierowywujesz dany port to wszystkie pakiety jakie do niego trafią idą do maszyny na którą przkierowałęś port. (Chyba że ja sie nie znam)
Jęśli zrobisz tak jak planujesz to prawdopodobnie coś sie bedzie kaszanić albo się jeden nie połaczy lub połaczy przez inny port, możesz też po prosty dostać low id. Teoretycznie nie potrafie przewidzieć co sie stanie. Zapuść tak i napisz o wynikach :)
Strony: 1