Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam taki proble ,niewiem jak zamontować pendriv'a na EduCd (zainstalowany na dysku)
W jaki sposób ma to coś zamontować?
Na mandrake i slackware widiz to jako /dev/sda czy /dev/sda1 ale jak chce zamontować to pisze ze nie ma tego w pliku fstab i mstab sprawdzałem te pliki i w mandrake nie ma nic sensownego co trzeba skopiować :(
W jaki sposób to zamontować ??
Zerknij na to: http://debian.wonder.pl/index.php/DebianPenDrive
Dzieki
Naprawe pieknie śmiga.
Szkoda ze dopiero teraz odkryłem dobro Debiana ...
a mnie sie pyta o filesystem, jak daje mu usbfs to dostaje sie do systemu plikow usb i nie moge nic zapisywac ani zczytywac z pendrivea, robilem tak jak radzil czadman, czyli usbmount i rekonfiguracja, ale niestety bez skutku... jakies rady??
ja u siebie dla pendrive`a mam w /etc/fstab taki wpis
/dev/sda1 /media/dyskietka vfat user,noauto 0 0
i wszytko mi śmiga jak trzeba, osobiście nie używalem nigdy usbmount wieć się nie moge wypowiedzieć co i jak jeżeli chodzi o współprace z tym pakietem ;)
no u mnie to nie dziala, musialem o czyms zapomniec jak jajco kompilowalem... no nic, dzisiaj nocke sobie robie wiec dojde co jest nie tak :)
dam znac jak rozwiaze problem