Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, mam mały problem z geditem wywala mi błąd:
~$ gedit (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:480:17: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:583:17: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:604:17: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:628:17: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:797:17: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:1135:14: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:1176:14: Themeing engine 'unico' not found (gedit:3837): Gtk-WARNING **: Theme parsing error: gtk-widgets.css:2004:17: Themeing engine 'unico' not found Naruszenie ochrony pamięci
Szukałem w google i nie mogłem namierzyc rozwiązania, ma ktoś jakis pomysł?
Debian Sid x86_64
Nie wiem czy jedno z drugim ma związek, ale zacznij od tego 'unico'. Pewnie pakiet gtk3-engines-unico.
seqline napisał(-a):
Witam, mam mały problem z geditem wywala mi błąd:(...)Themeing engine 'unico' not found(...)
Nie masz (albo jest źle skonfigurowany) silnika tematowego Gtk o nazwie "unico".
Zainstaluj pakiet "gtk3-engines-unico".
Do tego błąd w gedicie lub gdzieś wyżej (może w bibliotekach gtk) - jeśli wali segfaulta dlatego, że nie może jakiegoś pliku znaleźć, to oznacza błąd w kodzie wielki jak stodoła.
Działa po zainstalowaniu paczki, dzięki wielkie za pomoc i przy okazji za to że obyło się bez zbędnych komentarzy w stylu "sprawdź sobie itp."
Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam.