Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zatem czekamy!
Mogę pacza wysłać, to se zainstalujesz
Fervi
fervi napisał(-a):
(...)Azhag(...)
ojojoj:)
Mógłbyś dać renderowanie czcionek ustawione tak jak w Ubuntu albo LMDE. Aczkolwiek jedni wolą tak, a inni inaczej… Do rozważenia w każdym razie, ja tam wolę te z lcdfilter. Może jakiś skrypt dający klikalną możliwość włączenia/wyłączenia go?
Ogólnie nie znam się, bo tego nie używałem nigdy, ale to nie jest coś takiego jak w Xfce4:
Menadżer ustawień -> Wygląd -> Czcionki -> Renderowanie (Antyalliasing)?
Fervi
Niezupełnie… Od tego jest kilka ustawień, z czego największą różnicę robi włączenie/wyłączenie lcdfilter, a tego akurat wyklikać się nie da (a przynajmniej nie dało się jak kiedyś się tym interesowałem). Tutaj napisałem mniej więcej jak to zrobić: dug.net.pl/tekst/143.
EDIT: Na wiki Archa jest to nieźle (jak zwykle ;)) opisane: https://wiki.archlinux.org/index.php/Font_Configuration.
Fajnie, że Linuksiarze robią takie rzeczy, szkoda, ze tak szybko bugów i błędów nie łatają, które zgłaszam (Tu być bug, wy go załatać)
Fervi
Od łatania bugów są developerzy a nie szara masa userów :) Poza tym chleba zabierać im nie chcemy.
Ja poczekam na wersję 32 bit, bo na starym kompie 64 bit jest bezsensowna.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2012-03-07 21:07:34)
Jak to stary komputer to się nawet nie uruchomi ;]
Fervi
PS. Teraz muszę popracować nad stroną graficzną, mam pewne teorie, ale musze je zweryfikować (dug?)
Ma 4 lata, powinien obsłużyć.
Jak ma 4 GB Ramu, to się opłaca ;P Jak mniej to od biedy się opłaca
Fervi
PS. Ofc. czekaj na Alpha 2 z poprawionym instalatorem i paroma dodatkami
Ma 1 GB :P
System zżera ok. 300
Fervi
U mnie Xfce + kernel Liquorix + LightDM brało na start 113 MB RAM.
BTW - Xfce 4.10 tuż tuż!
No to spoko z tym Xfce4 ;)
kernel Liquorix wydaje się być lepszy pod względem oszczędności od Debianowego (ale chyba nic dziwnego? :D)
LightDM nie używam, bo w trybie LiveCD kraszuje Xfce4, zamiast jego wybrałem LXDM
Fervi
sir_lucjan napisał(-a):
BTW - Xfce 4.10 tuż tuż!
Ciekawe tylko czy trafi do testinga przed mrożeniem. Przy 4.8 chyba kilka miesięcy obsuwy było z tego co pamiętam.
Ma trafić ponoć. Ja z Sida pobiorę albo nawet z experimentala, taki ze mnie harpagan :P
A można się dowiedzieć co się zmieniło w tym projekcie z wersji 4.8 do 4.10?
Fervi
Tak, tutaj jest rozpisane co ma być: http://wiki.xfce.org/releng/4.10/roadmap.
http://wiki.xfce.org/releng/4.10/roadmap
Kolejny obsuw w terminie. Miało być w styczniu, potem marcu, teraz przełom kwietnia/maja.
sir_lucjan napisał(-a):
teraz przełom kwietnia/maja.
Właśnie, a mrożenie Wheezy'ego ma być w czerwcu, wątpliwe żeby zdążyli. :>
Do experimentala trafi bankowo. Można będzie się pobawić.
A kiedy następny Debian (Testing)?
Fervi
Jak wydadzą Wheezy'ego jako stable. ;) Pewnie coś koło początku przyszłego roku.
Szukasz "nowoczesności", wróć do Ubuntu albo bierz się za Archa.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2012-03-07 22:39:31)