Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czadman napisał(-a):
4, może 5 godzin. Nigdy mi nie pokazało 100%, max 96,97%
Dobrze wiedzieć, to jeszcze troszkę muszę sobie poczekać.
Rockbox really ROCKS! ;)
PS: Wcześniejszy post troszkę zmieniłem, przeczytaj na pewno się ucieszysz jak ja :).
EDYTA: http://download.rockbox.org/release/3.6/rockbox-sansae200-3.6.pdf
Tutaj to wyczytałem ;P, jak znajdę jeszcze coś ciekawego to się podzielę.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-10-29 16:23:53)
Jak znajdziesz gdzieś, że parzy kawę to daj znać. ;)
czadman napisał(-a):
Kaw na szczęście nie pijam więc nie muszę tego oczekiwać ;P
W każdym bądź razie, jak coś interesującego znajdę to dam znać.
80% naładowania ;-)
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-10-29 16:32:21)
czadman napisał(-a):
Kawy nie parzy, ale myszkę potrafi zastąpić. ;)
O, a tymczasem Rockbox 3.7 wyszedł. :)
Ostatnio edytowany przez azhag (2010-11-02 11:59:46)
Czy ten odtwarzacz wymaga jeszcze jakiś dodatkowych modułów bo zaobserwowałem, że podczas kopiowania naglą się rozłącza (stoi chwilkę) a za chwilę znowu podłącza i dalej kopiuje:
scsi 9:0:0:0: Direct-Access Rockbox Internal Storage 0.00 PQ: 0 ANSI: 4 sd 9:0:0:0: [sdb] 7854080 512-byte logical blocks: (4.02 GB/3.74 GiB) sd 9:0:0:0: [sdb] Write Protect is off sd 9:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 0b 00 00 08 sd 9:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sd 9:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sdb: sdb1 sdb2 sd 9:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sd 9:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk usb 2-1: USB disconnect, address 11 hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1 usb 2-1: new high speed USB device using ehci_hcd and address 13 scsi10 : usb-storage 2-1:1.0 scsi 10:0:0:0: Direct-Access Rockbox Internal Storage 0.00 PQ: 0 ANSI: 4 sd 10:0:0:0: [sdb] 7854080 512-byte logical blocks: (4.02 GB/3.74 GiB) sd 10:0:0:0: [sdb] Write Protect is off sd 10:0:0:0: [sdb] Mode Sense: 0b 00 00 08 sd 10:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sd 10:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sdb: sdb1 sdb2 sd 10:0:0:0: [sdb] Assuming drive cache: write through sd 10:0:0:0: [sdb] Attached SCSI removable disk usb 2-1: USB disconnect, address 13 hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2 hub 2-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 2 usb 2-2: new high speed USB device using ehci_hcd and address 16 input: Rockbox.org Rockbox media player as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.7/usb2/2-2/2-2:1.0/input/input10
Wyraźnie widać jakby urządzenie było rozłączane(usb 2-1: USB disconnect, address ..) fizycznie, a nie jest.
Miałem też przed chwilką dziwny przypadek, że odtwarzacz nie mógł przeczytać tego co było na pamięci wewnętrznej.
Ani skórek ani do folderu za pomocą przeglądarki plików w ogóle nie mógł się dostać.
Miałem takie motywy na kartach SD Sandiska i zazwyczaj sformatowanie/ponowne założenie systemu plików pomagało ale tak dziać się nie powinno. Byłbym wdzięczny za pomoc.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-11-02 22:21:57)
Sprawdziłbym czy na oryginalnym firmware dzieje się podobnie.
czadman napisał(-a):
Sprawdziłbym czy na oryginalnym firmware dzieje się podobnie.
Jak uruchomiłem oryginalny firmware to założył sobie katalogi które wcześniej usunąłem (RECORD, VIDEO itd). Muzyki niestety nie mogłem sprawdzić bo miałem w innym katalogu. Teraz wrzuciłem ponownie do MUSIC i jak to się stanie to sprawdzę i dam znać.
Odnośnie kopiowania(disconnect blebleble) na oryginalnym FW i RB też sprawdzę tylko na to potrzebuję troszkę czasu.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-11-03 15:43:35)
Na C240 podobnych problemow z kopiowaniem nie mam.
Teraz mam jeszcze gorszy problem, włączyłem, jedna piosenka przeleciała i nagle się wyłączył (wczoraj ładowałem). Obecnie nie może się włączyć ani nie robi tego jak podłącze kabelkiem ;-((((
Wypróbuj może poniższego
http://www.fixya.com/support/t448882-sansa_e260_turn
czadman napisał(-a):
Wypróbuj może poniższego
http://www.fixya.com/support/t448882-sansa_e260_turn
Fuck yea! A już zaczynało mi się robić gorąco.
Dzięki, dzięki, dzięki!
EDYTA:
To jak już jesteśmy przy RB, mogłbyś sprawdzić jakie moduły są ładowane aby wsadzoną kartę MicroSD przeczytał gdy podłączy się odtwarzacz kablem? Obecnie czegoś mi brakuje i nie wiem czego, bo gdy wyjmę kartę, wsadzę do adaptera i czytnika kart to nie ma z nią problemów - jest wykrywana.
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2010-11-17 11:43:48)
k4misiek napisał(-a):
To jak już jesteśmy przy RB, mogłbyś sprawdzić jakie moduły są ładowane aby wsadzoną kartę MicroSD przeczytał gdy podłączy się odtwarzacz kablem? Obecnie czegoś mi brakuje i nie wiem czego, bo gdy wyjmę kartę, wsadzę do adaptera i czytnika kart to nie ma z nią problemów - jest wykrywana.
Nie mogłem znaleźć co było przyczyną, więc zapytałem na forum Gentoo.
Zamieszczam dla potomnych, brakowało mi w jajku: CONFIG_SCSI_MULTI_LUN
Niedawno weszła możliwość gry z komputerem w ponga:
http://svn.rockbox.org/viewvc.cgi?view=rev;revision=29007
Właśnie zainstalowałem wersję rozwojową, znów jestem stracony dla świata. :)
czadman napisał(-a):
Czy pliki .cue służą tylko do przeglądania czy można ich użyć aby otworzyć utwór od danego miejsca?
To teraz ja proszę o odpowiedź na to pytanie. W ogóle czy obsługa plików cue jest w pełni funkcjonalna? Mam na myśli żeby wyglądało to mniej więcej tak jak QMMP a nie przykładowo tak jak w badziewnym Amaroku.
Odświeżę wątek:
czy Rockboksa można zainstalować na jakimkolwiek odtwarzaczu zasilanym zwykłymi bateriami (AA lub AAA)? Mój ponadczteroletni iRiver T10 chyba domaga się emerytury i powoli jestem zmuszony rozglądać się za czymś nowym. Chociaż mam nadzieję, że uda się go jeszcze reaktywować.
Baterie nie są może dla mnie najważniejsze, ale mają jedną niezaprzeczalną zaletę — jeśli bateria wyczerpie się na środku pustyni, to wystarczy ją wymienić (zawsze mam przy sobie zapasową) i już.
Na razie najbardziej spodobał mi się Sandisk Clip (jest też wersja Clip+, lekko podrasowana i ze slotem na karty miniSD), głównie ze względu na klips (nie trzeba sobie zapychać kieszeni odtwarzaczem).
Lista obsługiwanych modeli jest na stronie. A odnośnie zasilania to można dokupić do wielu modeli zapasowy akumulator.
Znowu mam problem z E260:|
Chciałem wgrać obok Windowsa za pomocą wintoflash bo mój CD-ROM nie mógł oczytać płyty i teraz mam cały czas niebieski ekran a kółko niebieskie świeci.
http://www.rockbox.org/wiki/SansaE200Unbrick?
Ostatnio edytowany przez azhag (2012-03-05 19:06:19)
Nie bardzo rozumiem tej instrukcji, czy po przejściu w tryb naprawy powinienem widzieć na ekranie "Welcome to Recovery Mode" czy co kolwiek?
Power off
Turn ON lock/hold
Hold down record
Hit Power/Menu Button
Robię tak i cały czas to samo.
Jeśli dobrze rozumiem rozwaliłeś tablicę partycji. W takim wypadku powinieneś raczej wejść w manufacturing mode i użyć e200tool. (Opis pasuje: The screen should stay black with the blue ring lit. A new USB device should get detected.)
W razie czego, najlepiej będzie, zgodnie z sugestią na dole tej strony, zadać pytanie na forum Rockboksa.
Stokrotne dzięki!
Coś namieszałem z e200tool i zadziałał standardowy Firmware.
Jeszcze nie wiem dlaczego po podłączeniu wykrywa tylko kartę bez pamięci wewnętrznej ale chyba już do tego dojdę.
k4misiek napisał(-a):
Jeszcze nie wiem dlaczego po podłączeniu wykrywa tylko kartę bez pamięci wewnętrznej ale chyba już do tego dojdę.
Zacząłbym od sformatowania odtwarzacza spod oryginalnego firmware'u.
Spod oryginalnego firmware'u?
Próbowałem coś zdziałać przy pomocy Sansa Updater tylko nie widzę tam opcji do formatowania.
E200 nie ma gdzieś w opcjach możliwości sformatowania pamięci?