Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No tak ;)
aptitude install xserver-xorg xbase-clients xfonts-base xterm dpkg-reconfigure xserver-xorg aptitude install gnome-core gnome-audio
Ostatnio edytowany przez emu23 (2011-10-31 19:54:32)
Witam.Emu23,Instalowałem Debiana6 w komputerze z kartą graficzną HD3650 i po wielu próbach udało się.A więc,instalujesz tylko system podstawowy bez GUI.Po restarcie rusza system w trybie tekstowym.Logujesz się jako root i wklepujesz : aptitude install xserwer-xorg-video-vesa. Musi być vesa,a nie "all" a tym bardziej "radeon" czy "radeonhd". Po tym zabiegu zainstalowałem i skonfigurowałem jeszcze xorg (chociaż gdzieś czytałem że bez xorga by się obyło) Aha,jeszcze instalacja jakiegoś środowiska graficznego gnome, xfce itp.Co do gnoma to instalowałem go tylko w wersji podstawowej (gnome-core , czy jakoś tak, może i to miało jakieś znaczenie) I już. Sterowniki do karty ze strony Ati,ale tylko i wyłącznie wersja z numerkiem 10.8 . Inne nie chciały działać.