Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam takie pytanko, czy sie ktos moze orientuje, czy producenci na amerykanski rynek uzywaja lutow BGA z olowiem czy bez? Mam na mysli w miare nowy sprzet, nie starszy niz dwa lata.
Jak ma napisane RoHS to jest bezołowiowy. Warto spytać sprzedawcę przed zakupem, żeby później problemów nie mieć ;-)
No właśnie interesują mnie tamtejsze regulacje prawne, ale tam pewnie jeszcze od stanu zależy, więc pewnie każdego trzeba z osobna pytać. Po prostu chcę na ebayu kartę graficzną z USA kupić, można coś fajnego wyrwać całkiem tanio nawet po doliczeniu astronomicznych kosztów przesyłki. Po prostu zaczynam mieć dość, znowu zimne luty na karcie graficznej, karta po gwarancji, więc wiadomo. Oj coś ten Jevrosojuz daje sie nam we znaki coraz bardziej.
tutaj coś może znajdziesz:
http://www.newark.com/jsp/bespoke/base.jsp?bespokep … al_update.jsp
@thomsson, z tego wynika, że np.: karty graficzne, czyli to co mnie interesuje nie mają ograniczeń tego typu, przynajmniej na grancie prawnym, ale czy faktycznie produkuja sprzęt lepszej jakości to się przekonam. Po prostu zaryzykuje i kupię kartę i zobaczę w praktyce czy wytrzyma dłużej czy nie. Bo sprzedawca to pewnie nie będzie wiedział. Jedyna droga, żeby sie przekonać na własnej skórze.