Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Skanuje sobie sieć i widze ze na nonstopie 3 pacjentów ma dzien w dzien wlączone sniffery :/ Znacie jakies triki?Moze ich zesnifować zebrac maile i powysylac jakieś ostrzezenia? :] Chyba ze znacie coś lepszego.
odciac kable ;]]]] hehe sorry ale nie moglem sie powstrzymac, poprostu jak przeczytalem to zobaczylem mojego kumpla takiego "admina" ktory na windowsie 98 udostepnia/niał sdi na 6 osob i dokupowal wentylatory zeby mu sie nie wieszal bo mowil ze to wina strychu ;]]] a jak sie dowiedzial o snifferach to raz sie tak 2 osob przestraszyl ze nozyczkami dwa kable ucial ;]] to prawda, niestety prawda... ;] sam widzisz ze nie moglem sie powstrzymac
pozdrawiam
Źle mnie chyba zrozumiales bo tez nie wyrazielm sie jasno :] to nie jest moja sieć ktorej jestem administartorem tylko jestem jej uzytkownikiem i zapewne min. jestem ja podsluchiwany.Rozumiem ze mozna se potestować ale nie żeby kolesiowi na nonstopie sniffer chodzil :/
moze to jakieś p2p skanują, albo inne wiry na kompach kolesi
poblokuj cwaniaczków na firewallu i po krzyku
To nic nie da bo jeżeli jestesmy wpięci razem w jednego huba to nic to nie da bo wszystko lecie na kazdy port huba.
moze to jakieś p2p skanują, albo inne wiry na kompach kolesi
albo znajomym gg snifują :]
proponuję jakąś intrygę..znaczy się prowokację ;)) np. piszesz przez gg do jakiegoś swojego kumpla, że dziewczyna tego podsłuchiwacza jest niewyżyta w łóżku(co sprawdziłeś), bo jej facet jej nie zaspokaja ;)) A potem patrzysz jak się koleś pieni:) taki przykład tylko..oczywiście.. dla żartów ;))
proponuję jakąś intrygę..znaczy się prowokację ;)) np. piszesz przez gg do jakiegoś swojego kumpla, że dziewczyna tego podsłuchiwacza jest niewyżyta w łóżku(co sprawdziłeś), bo jej facet jej nie zaspokaja ;)) A potem patrzysz jak się koleś pieni:) taki przykład tylko..oczywiście.. dla żartów ;))
Co Ty głupi jesteś ??? - morde Korbolowi obiją i kto będzie pytał na forum ?
NO NO, ZADNE MI TAKIE :]
Chodzilo bardziej o kawal kompowy cos im namieszać czy coś
przecież żartowałem :] ps. jakby mnie ktoś podsłuchiwał sam bym mu mordę obił ;)
korbol a co to woglole za sredniowieczne siec ze uzywacie hub'ow??
Używaj połączeń szyfrowanych. Przydałaby i mi sie skrzynka pocztowa na serwerze z połączeniami szyfrowanymi.
Sa switche i huby aby nie zapchac maksymalnie sieci.
Sa przeciez skrzynki z szyfrowanym polaczeniem od google chyba ze jak zwykle zle rozumiem temat ale szyfrowana skrzynka tu nic nie da bo jest hub
to co z tego ze jest hub, moga sobie sniffowac ale nie zdekoduja wiadomosci :]
No fakt :]
Powiedzcie tak dla pewnosci czy wlaczenie na interii w programie pocztowym bezpieczne połączenie załatwi sprawe czy raczej to jest tylko do zaszyfrowania hasla a przzesylki leca odkodowane?
Korbol, a może weź tych sniffowców spinguj z trzech konsol z roota z parametrem -f
Gdziesik czytałem ze to chyb adzial tylko na win98 bez SP jezeli sie myle to prosze o info:]
a nie mozesz isc adminowi tego powiedziec??
Eeee tam i tak to bedzie mial pewnie w dupie,chcialem sam przykozaczyć z pomoca forum :]]]