Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Jak w temacie. Przyzwyczaiłem się do KDE ale na jednej maszynie musiałem zainstalować XFce z uwagi na 256MB RAM.
Jak włączyć pojedyncze kliknięcie w myszy?
Ostatnio edytowany przez oli (2012-01-28 21:09:37)
Mało informacji, zatem strzelam, że chodzi o otwieranie katalogów pojedynczym kliknięciem w Thunarze.
thunar => edycja => preferencje => zachowanie => zaznacz jednokrotnym kliknięciem
Jeśli chodziło o coś innego, to napisz dokładniej o co.
Tak. Chcę otwierać katalogi i uruchamiać aplikacje "jednoklikiem". Zaznaczyłem to co pisałeś ale nie działa.
U mnie działa (testing amd64). Jaka wersja systemu, Thunara itp.?
ii thunar 1.0.2-1+b2 File Manager for Xfce
system 6.0.3 , i386 zainstalowane na terminalu HP t5720 /256MB-ram, 1GHz procesor, HDD ATA 40GB
Ostatnio edytowany przez oli (2012-01-28 19:21:34)
oli napisał(-a):
Tak. Chcę otwierać katalogi i uruchamiać aplikacje "jednoklikiem". Zaznaczyłem to co pisałeś ale nie działa.
Działa, działa - tylko wewnątrz katalogu. Otworzysz w ten sposób podkatalog, lub uruchomisz plik. Nie działa na desktopie, tam trzeba 2x niestety.
... no ja tak mam. Tfu, miałem - wywaliłem :P
Jak pamiętam Kadu, ma w swoich bebechach możliwość ustawiania czcionek. Nie wiem jak teraz jest bo Pidgina używam.
Bodzio, wywaliłem KADU. Załadowałem Pidgin'a. Jest OK, ale jak się ustawia liste znajomych, żeby na początku wyświetlało znajomych ONLINE a reszta pod spodem OFFLINE. Kombinuje i nie moge wykombinować.
Znajomi/porządkowanie/wg stanu
Masz czcionki o złym DPI. Swoja drogą to jak terminal śmiga?
Ostatnio edytowany przez qluk (2012-01-28 23:29:58)
U mnie pod xfce 4.8 wszystko jest dobrze. Doinstaluj może pakiet ttf-mscorefonts-installer w sekcji non-free chyba jest
root@debian:/home/w# ttf-mscorefonts-installe bash: ttf-mscorefonts-installe: nie znaleziono polecenia root@debian:/home/w#
Ostatnio edytowany przez ArnVaker (2012-01-29 14:05:01)
1. To pakiet jest, pakiety się instaluje za pomocą menedżera pakietów.
2. Literkę „r” na końcu zjadłeś.
Oli, no ładnie. Ja jak pokombinuje z u siebie w terminualu to też się pochwalę (ale to w hardware; do 2 tygodni powinno byc wszystko zrobione) żeby nie było zarzutów o rozmywanie tematu ;)
qluk napisał(-a):
Oli, no ładnie. Ja jak pokombinuje z u siebie w terminualu to też się pochwalę (ale to w hardware; do 2 tygodni powinno byc wszystko zrobione) żeby nie było zarzutów o rozmywanie tematu ;)
W środę zobaczysz professionalizm :) Jak zapne sanki do osłonki to bedzie rewelacja.
Strony: 1