Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam wszystkich uzytkownikow na samym poczatku pragne nadmienic iz jestem zielonym uzytkownikiem debiana a mianowicie dystrybucji mint i ze tak powiem powoli gryze temat :) "aczkolwiek sukcesywnie" moj problem to niemoc podczas aktualizacji systemu wyskakuje mi oto taki komunikat
Rozpakowywanie szablonów dla pakietów: 100% Prekonfiguracja pakietów ... (Odczytywanie bazy danych ... 145843 files and directories currently installed.) Przygotowanie do zastąpienia gstreamer0.10-plugins-bad 0.10.22-2 (wykorzystując .../gstreamer0.10-plugins-bad_0.10.22-3_i386.deb) ... Rozpakowanie pakietu zastępującego gstreamer0.10-plugins-bad ... dpkg: błąd przetwarzania /var/cache/apt/archives/gstreamer0.10-plugins-bad_0.10.22-3_i386.deb (--unpack): próba nadpisania "/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstxvid.so", który istnieje także w pakiecie gstreamer0.10-plugins-really-bad 0.10.22-0.1 configured to not write apport reports dpkg-deb: error: subprocess wklej was killed by signal (Przerwany potok) Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: /var/cache/apt/archives/gstreamer0.10-plugins-bad_0.10.22-3_i386.deb E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Nie udało się zainstalować pakietu. Próba powrócenia do poprzedniego stanu:
i nie mam zielonego pojecia co dalej z tym zrobic a wiec prosze starszych uzytkownikow o porade i wytlumaczenie o co chodzi a najlepiej "łopatologicznie" pozdrawiam :)
Pakiet gstreamer0.10-plugins-really-bad pochodzący z nieoficjalnego repozytorium debian-multimedia zawiera ten sam plik, co pakiet gstreamer0.10-plugins-bad z oficjalnego repozytorium. Sam mam zainstalowane oba, ten z nieoficjalnego repozytorium w troszkę nowszej wersji niż Ty, zatem konflikt pewnie został w niej już poprawiony. Najładniej byłoby zaktualizować najpierw gstreamer0.10-plugins-really-bad do najnowszej wersji, a potem dokończyć aktualizację systemu. Ewentualnie możesz po prostu usunąć pakiet gstreamer0.10-plugins-really-bad albo nawet sam problematyczny plik.
EDIT:
gst-plugins-really-bad (0.10.22-0.2) unstable; urgency=low
* Disable xvid.
— Christian Marillat <marillat@debian.org> Mon, 01 Aug 2011 08:51:32 +0200
W razie dalszych problemów wrzuć na forum zawartość plików:
cat /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.d/* cat /etc/apt/preferences /etc/apt/preferences.d/* cat /etc/apt/apt.conf /etc/apt/apt.conf.d/*
:) udalo sie zaktualizowac gstreamer0.10-plugins-really-bad do nowszej wersji jak kolega poradzil, nastepnie menadzer aktualizacji gladko zrobil co mial.... czyli zaktualizowal mietke.... :) aczkolwiek podczas aktualizacji ktorys z pakietow gstreamer... usunal??? reasumujac mieta zaktualizowana....:) SERDECZNIE DZIEKUJE :)
Strony: 1