Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jakiego softu uzywacie do swoich mp
chodzi mi o cos do organizowania playlist, uzupelniana nazw i okladek albumow.
Clementine.
fajne - masz jakies sugestie co jak poustawiac, nigdy nie mialem do czyniena z tymi programami, zawsze montowalem jako usb, ale ostatnio narzekali ze slucham depresyjnej muzyki wiec chce sobie jakas wesola playliste utworzyc.
flac mi nie chce odtwarzac gstreamer sie wywypuje co trz doinstalowac????
Ostatnio edytowany przez pink (2012-01-17 12:22:07)
Możesz utworzyć sobie kilka playlist, w Clementine są one zapamiętywane.
Jak poustawiać.. nie wiem dokładnie czego oczekujesz. Jak dla mnie to w odtwarzaczach tego typu, gdzie jest biblioteka to niemal wymaganym jest aby każdy plik był odpowiednio oznaczony(ID3-Osobiście używam do tego kid3 ale można bezpośrednio w Clementine pozmieniać).
Co do USB to nie wiem co masz na myśli. Jest taka ikonka Urządzenia i jak się podłączy to automatycznie wyświetlają się wszystkie wspierane pliki.
A co do flac to nie wiem który dokładnie za to pakiet jest odpowiedzialny, sprawdź te poniższe:
flac libflac++6 libflac8 gstreamer0.10-plugins-bad gstreamer0.10-plugins-base gstreamer0.10-plugins-good gstreamer0.10-plugins-ugly gstreamer0.10-alsa gstreamer0.10-ffmpeg
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2012-01-17 12:33:49)
pink napisał(-a):
chodzi mi o cos do organizowania playlist, uzupelniana nazw i okladek albumow.
To sprawnie załatwisz np. w programie:
easytag
ja mam deadbeef , ale nie umie nic z wymienionych xd ( ale bardzo przypomina foobara :] ).
Mówiąc szczerze, w Clementine brakuje mi tylko jednej funkcji do ideału - automatycznego pobierania i wyświetlania nut/tabulatur/akordów.
Tak więc, jak za 10 lat Amarok będzie wspierał crossfading(płynne przejścia 3,5sek musi być ;P) a do tego czasu Clementine nie zostanie wyposażony w wyżej wymienioną funkcjonalność to wrócę do Amaroka.
a ja wracam do $mocp
pink napisał(-a):
a ja wracam do $mocp
Jak kto lubi, mógłbym wymieniać czego mi w nim brakuje;)