Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Słowo wróć zapisuje na dysk jako wró\304%87 . To tylko przykład, dzieje się tak za każdym razem gdzie jest jakiś polski znak.
Jak wejdę na stronę przez przeglądarkę to widzę piękne polskie ogonki, żadnych krzaków jest git. Nawet mogę ściągnąć przez przeglądarkę jest oki ale wget wszystko psuje. Rzuciłem okiem do mana ale tam praktycznie nic o kodowaniu znaków, próbowałem jedynie z --trust-server-names ale cały czas nic.
Jakie masz locale?
ethanak napisał(-a):
Daj przykład bo coś mi nie pasuje
wget --trust-server-names URL
Wybacz ale adresu nie mogę podać.
Działa to pod Apachem(lista katalogów i plików do pobrania) i na 99% wszystkie pliki były utworzone pod Windowsem (czyli domyślnie z CP-1250).
Jednak przeglądarka wyświetla normalnie i z jej poziomu również mogę pobrać z polskimi znakami.
azhag napisał(-a):
Jakie masz locale?
k4misiek@debian:~$ locale -a C C.UTF-8 pl_PL.utf8 POSIX
k4misiek@debian:~$ locale LANG=pl_PL.UTF-8 LANGUAGE= LC_CTYPE="pl_PL.UTF-8" LC_NUMERIC="pl_PL.UTF-8" LC_TIME="pl_PL.UTF-8" LC_COLLATE="pl_PL.UTF-8" LC_MONETARY="pl_PL.UTF-8" LC_MESSAGES="pl_PL.UTF-8" LC_PAPER="pl_PL.UTF-8" LC_NAME="pl_PL.UTF-8" LC_ADDRESS="pl_PL.UTF-8" LC_TELEPHONE="pl_PL.UTF-8" LC_MEASUREMENT="pl_PL.UTF-8" LC_IDENTIFICATION="pl_PL.UTF-8" LC_ALL=
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2012-01-09 13:01:09)