Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Mam pliki w formacie *.mov i nie mogłem ich w żaden sposób odtworzyć, działał tylko dźwięk. W końcu udało mi się odpalić plik programem VLC. Wszystko fajnie chodzi ale ja chce te pliki skonwertować i tutaj jest problem bo VLC je odtwarza a cała reszta nadal nie "łapie" obrazu.
Udało mi się tylko pobrać taką informacje na temat kodeka (z programu VLC):
http://imageshack.us/f/252/kodekinfo.jpg/
Ktoś z Was wie gdzie znajde taki kodek żeby inne programy odczytywały ten plik?
Ale mówimy o linuxie prawda? Bo jak windows to sobie sciagnij jakies k-lite czy cos podobnego. po drugie z tego co tam pisze to jest to zwykły mpeg2 (którego Windows bez kodeków nie odtworzy - to samo kodowanie co DVD Video)
Nie qluk mówimy o Windowsie na forum o Linuksie :D (na screenie masz)
Klite codec pack mega i już bedziesz miał spokój z wszelkimi kodekami (ja zawsze instalowałem tylko tą paczkę i zawsze wszystko "grało") :D
zainstaluj sobie linuxa to nie bedzie problemu.
thomsson napisał(-a):
Nie qluk mówimy o Windowsie na forum o Linuksie :D (na screenie masz)
Klite codec pack mega i już bedziesz miał spokój z wszelkimi kodekami (ja zawsze instalowałem tylko tą paczkę i zawsze wszystko "grało") :D
No właśnie nie byłem pewny co tutaj screen z Windowsa robi, ale przecież to by było zbyt proste że o Windowsie XP tutaj mowa :P
A VLC aby nie miał opcji do przekodowania filmu?
PS Przeniosłem do działu przeznaczonego dla tego niegodnego systemu.
Dziękujemy ci za to MISTRZU :D
Ostatnio edytowany przez thomsson (2012-01-07 00:37:32)
http://smplayer.sourceforge.net/downloads.php odtwarza wszystko.
Mov to chyba QuickTime...., zainstaluj QuickTIme i po problemie ;)