Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taki problem z laptopem szefowej. Wgrałem jej Norton antivirus 2005. Od razu zaznaczam, że program jest dobry, bo legalny, z oryginalnej płyty i zainstalowany na innych kompach pracuje ładnie.
U szefowej z instalką też nie ma problmu.
Po zainstalowaniu programik wymaga sobie skanowania całego systemu - i tu jest zonk. Po dojściu do jakichś 52 000 plików skanu, laptop się wyłącza tak jakby brakło prądu. Jest faktycznie dość gorący. Co ciekawe - wentylatory pracują normalnie, tzn. z przerwami a nie ciurkiem.
Przypuszczam że powodem tego padu jest temperatura, ponieważ program eksploatuje dość mocno procka i dyski. Tylko dlaczego nie zostaną one schłodzone tak aby dalej normalnie pracować?
nie znam się
ale czy nie można było by zrobić skanowanie do pewnego miejsca
wstrzyamać poczekać aż się ochłodzi i jechać dalej ? :)
Zgadza się, ale sam wiesz że jest to półśrodek. Komputer przy takim obciążeniu, nie ma prawa się przegrzać - tym bardziej że ma tylko rok.
to no trzeba kombinować dalej ale na tym ja już się nie znam :)
Slyszałem ze niektore laptopy odporowadzaja ciepło przez klawiature,byc moze ekran byl opuszczony. Dziwne jednak jest to ze zatrzymuje sie w tym samym miejscu.
Słyszałem też że Antywirus Nortona czesto gryzie sie z niektorymi typowo biurowymi aplikacjami, ale byc moze to juz poprawili.
Nie, to nie to. Jutro sprawdze z przerwaniem skanowania
zawsze możesz włączyć skanowanie i włożyć laptopa do lodówki ...:)