Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam serdecznie ;) Mam pewien problem z xcompmgr-em i openbox-em. Gdy włącze xcompmgr wszystko włąściwie znika i się pojawia. Nie wiem jak to opisać. Zresztą troche widać na screen-ach. Na sceen-ach widac tinty2 widac pasek ale w rzeczywistości jest nie widoczny. Dodam tylko że na KDE xcompmgr działa bez problemy gdy mam wyłączony kwin.
Jakiej konfiguracji używasz?
xcompmgr -c -t-5 -l-5 -r4.2 -o.55
a nawet jesli dam:
xcompmgr -c
to dzieje się to samo. Już próbowałem chyba wszystkich konfiguracji.
Normalnie używam:
xcompmgr -CfF
i wszystko chodzi.
Niestety nadal to samo. Jakieś pomysły?
Nie jestem ekspertem, ale czasem Menadżer Okien nie musi być do tego przystosowany? Wiem, że np. projekt Fluxbox na łamach GSOC poprosił studenciaków o zrobienie Composite dla niego. Może tu sprawa powinna wyglądać podobnie?
Fervi
fervi: Zazwyczaj xcompmgr na Openboxie działa normalnie i opisany tutaj problem nie występuje.
tunio może to wina sterowników? Taką masz kartę i sterowniki?
To nie wina sterowników. Pod KDE działa compiz i xcompmgr. W fluxbox tez działa xcompmgr tylko w OpenBox-ie nie działa.
Wersja openbox?
Problem rozwiązany. Dzięki wszystkim za pomoc. Problem był w jednej linijce conky!
own_window no
po zmianie na
own_window yes
wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nawet nie spodziewałbym sie że conky może zrobić tyla chaosu.