Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
... za napisanie http://wklej.dug.net.pl, czyli serwisu do wklejania tekstów, logów etc. na IRC czy gdziekolwiek.
W tej chwili większość rzeczy już działa - można teksty wpisywać, wrzucać pliki tekstowe z dysku, pobierać i robić inne rzeczy związane z tego rodzaju serwisami. Wkrótce będzie można również porównywać dwie wklejki i udostępnimy program do automatycznego wklejania (zasadniczo już jest, tylko wymaga zmian).
Jak widać jeszcze nie wszystko jest dopięte na ostatni guzik, zatem uznajmy serwis za otwarty półoficjalnie. Jak macie jakieś uwagi — piszcie śmiało.
I przy okazji nie zapomnijcie podziękować milygesowi. ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-12-07 12:46:12)
Haha, wiedziałem, że ten link kiedyś będzie poprawny: forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=171975#p171975. :D
EDIT: No i zapomniałem… Dzięki milyges! :)
ArnVaker napisał(-a):
Haha, wiedziałem, że ten link kiedyś będzie poprawny: forum.dug.net.pl/viewtopic.php?pid=171975#p171975. :D
:D
Nie zapomniałeś o czymś? :>
azhag napisał(-a):
Nie zapomniałeś o czymś? :>
Właśnie się poprawiłem przed chwilą. :D
Jeszcze jeden serwis będzie, ale na razie siedzę cicho, bo mnie wiedźma będzie miotłą po głowie bić :D
DZIĘKUJEMY ;)
A co do irca to pasuje w końcu zaglądnąć bo wieki mnie tam nie było ;)
krótsza domena by się przydała.
Dzięki!
Yampress napisał(-a):
krótsza domena by się przydała.
Nie mamraj, taką mamy
Dzięki Grzesiu :)
Oka. W czym ta wklejka jest lepsza od np paste.debian.net? ;)
milyges - jesteś wielki!
WhE napisał(-a):
Oka. W czym ta wklejka jest lepsza od np paste.debian.net? ;)
tym że jest "dugowa".
[EDIT]
Dzieki mG.
Ostatnio edytowany przez gindek (2011-12-08 13:25:27)
a dalo by sie zrobic aby byl jakis temat tej wklejki - bo tak to jak ich bedzie wiele to trudno sie bedzie polapac co czego dotyczy.
sam nik autora nic nie mowi.
pink napisał(-a):
a dalo by sie zrobic aby byl jakis temat tej wklejki - bo tak to jak ich bedzie wiele to trudno sie bedzie polapac co czego dotyczy.
sam nik autora nic nie mowi.
Da się.
Wklej będzie przepisany do Django (obecny to stary jeszcze z ciasnego) — jak ktoś jeszcze ma jakieś ciekawe propozycje, niech pisze.
Oczywiście to kolejny powód do wiecie czego. ;)
Ostatnio edytowany przez azhag (2011-12-08 13:58:40)
Można by zrobić opcję w stylu „wstaw plik na DUG-owego wkleja” dostępną w oknie pisania posta na forum, ale to pewnie za dużo zachodu.
Za dużo. Swoją drogą dlaczego niby nie można wklejać tekstów od razu w poście?
Dopisek: chyba, że sam link do wkleja w post.php, bez większej integracji. ;)
Pomijając przypadki w których tekst po prostu się nie mieści w poście (bardzo rzadko występują i można przecież wysłać wtedy dwa), to takie kolosy jak np. cały dmesg czy logi kernela po prostu wygodniej się przegląda na tego typu serwisie, niż jak siedzą na forum w tagach code/quote. OK, niech będzie, przynajmniej mnie się wygodniej przegląda. ;) Ach, no i oczywiście nie twierdziłem przecież, że nie można wstawić tego w poście…
ArnVaker napisał(-a):
takie kolosy jak np. cały dmesg czy logi kernela po prostu wygodniej się przegląda na tego typu serwisie niż jak siedzą na forum w tagach code/quote.
Zwłaszcza po wygaśnięciu wklejki, jak ktoś nie da niewygasającej. ;)
Teksty wstawiane za pomocą opcji z forum mogłyby domyślnie być niewygasające. Jeszcze wracając do tego, że na takich serwisach długie logi przegląda się wygodniej… Bloki z tagów code na takie kolosy są za małe, dodatkowo przy dłuższych linijkach trzeba jeszcze przewijać w poziomie w tę i z powrotem. Tagi quote (albo brak tagów) natomiast rozwalają w takich przypadkach cały wątek na kilometr. Zresztą nie nalegam, pytałeś o jakieś propozycje, to napisałem co mi akurat na myśl przyszło. :) Mnie osobiście nie jest to do niczego niezbędne, a i tak pewnie nikt by tego nie używał nawet jakby było.
fajne dziękować mG :)
Grzesiek, jesteś debeściak ! Dziękujemy !
@Piotr3ks - z flaszką jak byś przyszedł to ja rozumiem, ale z kwiatami? Do faceta? ;> Ekhm to ja już pójdę ;)
to moze zacznijcie wklejac cos sesownego a nie same pierdoly. bez obrazy offkors.
winnetou napisał(-a):
@Piotr3ks - z flaszką jak byś przyszedł to ja rozumiem, ale z kwiatami? Do faceta? ;> Ekhm to ja już pójdę ;)
W środku jest ukryta flaszka :-) Zabieg celowy, żeby nie demoralizować dugowiczów <18 lat :-)