Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Jak w tytule, wciskam ALT+F2 wpisuję nautilus lub gksu nautilus i wyskakuje mi nie odnaleziono polecenia a jeszcze niedawno działało. Być może to stało się po przejściu z debiana testing na unstable. Macie jakieś pomysły co zrobić żeby nie otwierać za każdym razem jak chce odpalić nautilusa z prawami root-a konsoli tylko znowu móc korzystać ze skrótu Alt+F2
Być może to stało się po przejściu z debiana testing na unstable........
Amen :xD
A co się otwiera jak wpiszesz w terminalu (w testingu to było takie małe czarne okienko, jak w unstable, nie wiem :D) wpiszesz:
which gksu
I dlaczego nie zrobisz sobie skrótu z poleceniem
gksu nautilus
na jakimś panelu, lub innym miejscu dostępnym przy pomocy myszki?
To by było na tyle
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-11-26 19:27:42)
Jak wpiszę w konsoli
which gksu
wyskakuje:
/usr/bin/gksu
swoją droga to dobry pomysł z tym skrótem tylko jak go umieścić na panelu chyba, że zrobie sobie jakiś skrót z klawiatury
Ostatnio edytowany przez vega (2011-11-26 19:30:00)
Czyli walnięty jest tylko aplet, który jest pod alt+f2
Czy tam w ogóle jakieś polecenie działa, czy żadno?
np jak napiszesz totem czy gcalctool - to coś się otwiera?
Jacekalex napisał(-a):
Czyli walnięty jest tylko aplet, który jest pod alt+f2
Czy tam w ogóle jakieś polecenie działa, czy żadno?
np jak napiszesz totem czy gcalctool - to coś się otwiera?
Nie nic się nie otwiera tylko jak wpiszę "r" to mi się jak powinien restartuje shell
Ostatnio edytowany przez vega (2011-11-26 19:35:39)
Chyba to: #649577. Nie widać obejścia… Cofnięcie gnome-shell do wersji z testinga?
ArnVaker napisał(-a):
Chyba to: #649577. Nie widać obejścia… Cofnięcie gnome-shell do wersji z testinga?
Dzięki ArnVaker. Chyba więc poczekam aż poprawią to, bo do wersji shell-a z testing-a nie wrócę. Ten mi znacznie szybciej działa i mniej obciąża i tak już leciwy sprzęt. Teraz komputer mi działa z tą samą szybkością jak na gnome 2.xx.x. Zrobiłem sobie skrót na klawiaturze i poczekam na poprawienie tego błędu. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Strony: 1