Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
przesiadłem się na wheezy (ze squeezy), dałem troche lipy, bo mogłem zainstalować sobie bez środowiska graficznego i potem dociągnąć KDE, a zainstalowałem z gnome3
i nie wiem czy poleceniem (aptitude remove gnome-desktop-enviroment) usunal sie calkowicie, ale mniejsza o to po przesiadce mam kilka problem z którymi się głowie od rana,
po instalacji KDE dźwięk strasznie trzeszczał, wgrałem alsa i jakies jego pochodne pakiety, poustawiałem w alsamixer i widać różnice jednak nadal coś trzeszczy zwłaszcza ten dźwięk przy logowaniu sie na KDE, nie wiem co mogłobyć przyczyną : karta dźwiękowa jest sprawna, poszukałem, że nalezy usunąć pulseaudio, pousuwałem wszystko co było z nim, jednakżę trzaski są nadal.
Na Squeezy bez problemmy miałem iceweasel 8.0 z repo mozilla.debian.net
a na Wheezy nie mogę dociągnać 8.0 siedze na 7.0 bo nie można zainstalować xurunner 8.0 (nie spełnione zależności)
no i w sumie najważniejszy, bo najbardziej razi w oczy wygląd przycisków/pasków wyglądają jak z windows 98, poczytałem wgrałem Qycurve i w iceweaslu pomogło jest przepiękny jednak rozpadło się alerty proszące o wpisanie haseł
jeśli potrzeba jeszcze jakiś informacji, to napiszę
nie chciałem robić kolejnego problemu na forum, jednak no od rana męczą mnie te problemy i jak na złość z tym wygladem to już w ogole nie wiem co począć
rj46 napisał(-a):
i nie wiem czy poleceniem (aptitude remove gnome-desktop-enviroment) usunal sie calkowicie
Pewnie coś zostało… Dokładniej można np.:
aptitude purge gnome~i ~sgnome~i
Przy pierwszym podejściu i tak wszystko pewnie nie poleci, zatem do skutku. Potem można jeszcze konfigi: aptitude purge ~c
rj46 napisał(-a):
Na Squeezy bez problemmy miałem iceweasel 8.0 z repo mozilla.debian.net
a na Wheezy nie mogę dociągnać 8.0 siedze na 7.0 bo nie można zainstalować xurunner 8.0 (nie spełnione zależności)
Zainstalować z Sida albo poczekać aż sam spadnie do testinga.
dziękuję wszystko rozwiązane ;)
został jedynie ten wizualny problem nie wiem od czego okna w iceweaslu (znowu) są takie jak windows 98 ale pozostałe aplikacje np. file manager w kde ma ładny pasek menu, dostrzegam to tylko w iceweaslu i alertach
O aplikacje z interfejsem w gtk pewnie się rozbija, np.: forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=18694.
Strony: 1