Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ok, spoks panowie :)
W przypadku cerkiewek - nie wszystkich oczywiście - zasada jest jedna. Bardzo mało światła. Jest jedno pycie okienko na przedsionek, jedno na główną nawę i i jedno z przodu (nie wiem jak to się nazywa). Dodatkowy kłopot to zafałszowanie koloru przez witraż.
Kolejny kłopot to polichromia na ścianach i sufitach. Nawet zastosowanie blendy w takich warunkach daje mierne wyniki. Nie mówię o świetle sztucznym, bo to jest w większości przypadków niedopuszczalne. Czasami - bardzo rzadko, konserwator zabytków dopuszcza zastosowanie sztucznego oświetlenia dla firm robiących albumy. Ale z przecieków wiem, że koszty są astronomiczne.
Dobra, zrobiłem laurkę :D
Soczyste.
ten dywanik to z innej bajki chyba, ale to nie twoja wina of cors.
Ostatnio edytowany przez pink (2011-10-31 21:29:54)
ze kolory wyprane to bylo, ale 2 jest ewidentnie przestrzelone i ta obcieta reka -- a moglo byc niezle.
no i jeszcze ten zbrojny co dlubie w nosie ----- co autor chcial przekazac???????.
Ostatnio edytowany przez pink (2011-11-01 09:18:39)
na dwójce to "atakujący" nie pasował do klimaty ;) Jeden z rekonstruktorów uczył jakiegoś szkuta posługiwania się mieczem, więc szkuta wyciąłem - fakt dziwnie wygląda sama ręka z mieczem ale co tam :)
inżynierze Cycu się popisałeś. aż rykne łoł. pikne.
qluk możesz wrzucić to w wyższej rozdzielczości? Zmieniłbym sobie tapetke :-)
Tak w tematyce dzisiejszego dnia.
fajne zdjecie tylko dziwny format (czemu nie standard 10x15).
powiem wiecej bardzo fajne, klimatowe, lubie takie spokoj i cisza.
Chapeaux base!
mes amis.
qluk i mati - bardzo ładne zdjęcia :)
no i jak zrobiles ta laurke Bodzio,
postprodukcja czy faktycznie nowe zdjecie???!.
pink napisał(-a):
fajne zdjecie tylko dziwny format (czemu nie standard 10x15).
powiem wiecej bardzo fajne, klimatowe, lubie takie spokoj i cisza.
Chapeaux base!
mes amis.
Przyciąłem i nie wiem oryginalne wsadziłem, skąd taki format.
pink napisał(-a):
no i jak zrobiles ta laurke Bodzio,
postprodukcja czy faktycznie nowe zdjecie???!.
Postprodukcja.
Specjalnie pojechałem tam jeszcze raz, popatrzyłem. Złocenia, ozdoby pokryte kurzem, matowe. I upieram się nadal - oryginał jak na pierwszym zdjęciu.
A laurka ? - gimp i PS to mocne narzędzia :)
ale jak by balansem bieli sie pobawic + jakis dlugi czas lub ewentualnie korekcja ekspozycji.
pink napisał(-a):
ale jak by balansem bieli sie pobawic + jakis dlugi czas lub ewentualnie korekcja ekspozycji.
Eeee, no nie filozofujmy :) - przecież ja amator jestem i dla przyjemności to robię. A album pewnie za moje pieniądze będzie. Jak na nim zarobię to dobrze, jak nie... hmmm mniej dobrze :P
Ale wydawca oglądał materiały i mu się podobało, więc przypuszczam że będzie dobrze :)
no wiesz jak juz cos robic to robic to dobrze, wydawca moze sie nie znac, a jak zobaczy ktos kto sie zna to mozna przynajmniej dobre wrazenie zrobic, no i jeszcze druk -- moze zmienic calkowicie ostateczny efekt tak ze trzeba uwazac ( postprocessing jest w RGB a druk w CMYK)
svL napisał(-a):
qluk możesz wrzucić to w wyższej rozdzielczości? Zmieniłbym sobie tapetke :-)
W sobotę wrzucę jak będe mial dostep do kompa na ktorym jest :]
W sobotę wrzucę jak będe mial dostep do kompa na ktorym jest :]
spoko, w razie czego przypomne się ;-)
Bodzio mogę Cię prosić abyś obok zdjęć wpisywał miejscowości. Kto wie gdzie człowieka zapędzi a fajnie byłoby zwiedzić.
Kupę fajnych miejsc pokazujesz.
hello_world napisał(-a):
Bodzio mogę Cię prosić abyś obok zdjęć wpisywał miejscowości. Kto wie gdzie człowieka zapędzi a fajnie byłoby zwiedzić.
Kupę fajnych miejsc pokazujesz.
Już wyedytowałem :) - przepraszam :)
Kolejna porcja wypranych kolorów i wojaków:
1)
2)
3)
4)
5)