Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak jak w temacie. Składam nowego kompa i przy wyborze płyty głównej pojawiła się pustka w mojej głowie.
Tyle teraz tego narobili że strach...
Myślałem o "asus" lub "gigabite" tak do 500zł bez zintegrowanej grafiki Bo kartę też mam w planie kupić.
Gigabitowy LAN
Żeby można było wpiąć 2 karty grafiki
Ogólnie pożądny sprzęt (gdyby wyszło trochę ponad 500zł to nie szkodzi)
Fajnie by było jak by się bez problemów pod debiankiem obeszło (żeby wszystkie sensory poprawnie działały)
Bardzo proszę o jakieś propozycje Płyta to baza i musi być przemyślana a w tym doświadczenia nie posiadam.
Jejciu Chyba wszyscy mają linucha na laptopach...
Kurde to ja zacofany jestem że chce peceta składać
Sory że pytałem
Ostatnio edytowany przez brekofra (2011-10-30 18:34:03)
a pod jaki procesor chcesz tą płyte
bo to druga ważna rzecz zaraz po cenie
generalnie jak pod amd to cos na a870
jak pod intela to na p67
obecnie chipsety robią juz tylko te firmy nie ma dużego zamieszania, mało jest szrotu w cenie powyżej 300zl , a w zasadzie nie ma szrotu * :]
jedyne czym powinieneś się przejmować to czego potrzebujesz na płycie i sobie taką dobrać ( w sensie usb3.0 , ile sata , czy mini ATx czy full itp )
co wybierzesz to napisz.
* zawsze się może trafić jakaś feralna sztuke albo feralny model :P , ale to już nie zależnie od producenta.
gigabit lat to jest standard
2 karty grafiki ? pytanie jakie SLI czy CF
płyt pod proca intela z chipsetem intel obsługją i Cf i SLI
płyt amd maja CF tylko albo i aż ( ale za to pełne x16 / x16)
[edit]
jakie te karty chcesz połączyć i po co ?
Ostatnio edytowany przez gindek (2011-11-01 19:41:32)